Csaknem száz külföldi hallgató érkezik a PTE nyári egyetemére

Csaknem száz külföldi hallgató érkezik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) július 22-én kezdődő Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programjára – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A 19. alkalommal rendezendő, négyhetes magyar nyelvi képzésre a többi között Bulgáriából, Csehországból, Finnországból, Görögországból, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Oroszországból, Romániából, Svájcból, Szlovákiából, az Egyesült Államokból, Brazíliából, Egyiptomból, a Dél-Afrikai Köztársaságból, Japánból, Dél-Koreából és Indonéziából 98 diák érkezik – olvasható az egyetem közleményében.

A tanórákat heti 40 órában, 5-10 tagú csoportokban, öt nyelvi szinten szervezik. A diákoknak gasztronómiai, fonetikai és sportklubot is szerveznek. Az intenzív nyelvtanfolyam szóbeli és írásbeli vizsgával zárul, amelyért nemzetközileg elismert krediteket kapnak a hallgatók. A PTE kitért arra is, hogy a nyári egyetem harmadik hete alatt rendezik meg a tanároknak szóló módszertani továbbképzést, amelyre határon innen és túlról egyaránt érkeznek részvevők. A továbbképzésen a készségfejlesztés lesz a fókuszban.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Csaknem száz külföldi hallgató érkezik a PTE nyári egyetemére

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 223

More in Felsőoktatás, Karrier, Nyelvtanulás
Jelentősen nőtt a jövő évi pedagógusminősítésre jelentkezők száma
Párbeszéd: a kormány nem tartja be a pedagógusok életpályamodelljéről szóló ígéretét

Párbeszéd szerint a kormány nem tartja be a pedagógusok életpályamodelljéről szóló ígéretét, ehelyett "önkényesen mondja meg",...

Új lehetőségekkel bővül az idei nyári diákmunka program
Már több mint 20 ezren vesznek részt a nyári diákmunka programban

Már több mint 20 ezren vesznek részt a Pénzügyminisztérium által meghirdetett nyári diákmunka programban, akiknek a...

Close