Együttműködés indul a MOME és a Pannon Egyetem között

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) év sikeres megvalósítása érdekében – közölte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hétfőn az MTI-vel.

Veszprém Megyei Jogú Város és a balatoni régió sikeresen pályázott a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címre. A Veszprém-Balaton 2023 által kijelölt öt fő értékéhez – közösségépítés, önkéntesség, hagyomány, innováció, fenntarthatóság – a MOME és a Pannon Egyetem teljes egyetértésben kapcsolódik, a jövőbeli munkát ezen értékek alapján határozták meg a megállapodásban.

Az együttműködés 2023. december 31-ig tart, többek között közös kurzusokkal, projektekkel kívánják támogatni a Pannon Egyetem szerepét az EKF projektben.

“A Pannon Egyetem, ami a Balatont is magába foglaló Közép- és Nyugat-dunántúli régió hálózatos formában szervezett és nemzetközileg elismert felsőoktatási intézménye, szellemiségében mindig is képviselte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címhez társított értékeket, úgymint a sokszínűséget, együttműködést, térségi integráló szerepet, minőséget, nemzetközi láthatóságot. A program sikere érdekében örömmel léptünk szövetségre a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, akikkel közösen ezeket az értékeket remélhetőleg még szélesebb körben fogjuk tudni láthatóvá és hasznosíthatóvá tenni. Az innovatív ötletek közös megvalósítására irányuló együttműködésünk a legjobb példa arra, hogy a művészet és tudomány milyen jól kiegészíthetik egymás, hiszen mindkettő az egyetemes emberi kultúra része” – idézi a közlemény Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora szavait.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem művészeti és a design területén játszott szerepe révén az együttműködés keretében olyan innovatív projektek, jó gyakorlatok, és kulturális értékek születhetnek, amelyek hosszú távon képesek támogatni a régió, a hazai kreatívipar fejlődését. A közös munka a Pannon Egyetemmel új lehetőségeket nyit meg számunkra, melynek célja elsősorban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program sikeres megvalósítása – üdvözölte az együttműködést Fülöp József, a MOME rektora.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Együttműködés indul a MOME és a Pannon Egyetem között

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 72

More in Felsőoktatás
Egyetemi jelentkezés
A rektorok dönthetnek a félév befejezésének módjáról az egyetemeken

Hétfőtől az óvintézkedések maradéktalan betartása mellett visszatérhetnek a hallgatók a felsőoktatási intézményekbe, amelyek akár személyes jelenlétet...

Mikor forduljunk magántanárhoz?
Mikor forduljunk magántanárhoz?

Magántanárt választunk, amikor baj van, bukás fenyeget, amikor érettségi, nyelvvizsga, egyetemi vizsga előtt állunk, és meg...

Close