Elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések

Elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések március 22. és 25. között, a koronavírus-járványra tekintettel a módosító adatlapokat idén nem kell postázni – közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

Azt írták: a tanulók a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján egyetlen alkalommal módosíthatják a középfokú felvételi eljárásban eredetileg beadott jelentkezésüket: megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek.

Újabb tanulmányi terület csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában, és csak a középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetést a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni, és tanulmányi terület sem törölhető – tették hozzá.

Ismertették: a jelentkezés megváltoztatásához módosító tanulói adatlapot kell kitölteni. A módosító adatlap elektronikus elküldésével a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.

A felvételi módosítás eljárásrendje az alábbi honlapon olvasható.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 93

More in Közoktatás
Sokaknak nincs nyelvvizsgája
Egri diák lett idén az európai uniós fordítási verseny magyarországi győztese

Csőke Zétény, az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium diákja lett az idei tanévben megrendezett...

Koronavírus - Digitális tanrend
Még igényelhetik az ingyenes internetet az általános iskolások

Még igényelhetik az ingyenes internetet a szolgáltatójuknál a távoktatásban részt vevő általános iskolások és pedagógusaik -...

Close