Szeptemberben indulhat újra a Lázár Ervin-program

Szeptemberben indulhat újra a Lázár Ervin-program, amely minden általános iskolás számára biztosítja, hogy eljuthasson kulturális intézményekbe. A szervezetek jelentkezését április 16-ig várják – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül “minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diáknak évente egy alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, muzeális intézmények, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét”.

A program nemcsak az állami fenntartású intézményekben tanulókat érinti, hanem az összes 1-8. évfolyamos diákot, vagyis több mint 700 ezer gyereket.

Tavaly, a veszélyhelyzet kihirdetése előtt mintegy 355 ezer diák vett részt a programban és összesen 11.714 előadást láttak a tanulók.

A következő tanévben újra elinduló programra április 16-án éjfélig jelentkezhetnek a szervezetek a KRÉTA oldal LEP modulján keresztül, amelyet az alábbi linken érhetnek el.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Szeptemberben indulhat újra a Lázár Ervin-program

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 260

More in Közoktatás
A diákok mintegy 97 százalékát felvették középfokú iskolába
Elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések

Elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések március 22. és 25. között, a koronavírus-járványra tekintettel a módosító...

Sokaknak nincs nyelvvizsgája
Egri diák lett idén az európai uniós fordítási verseny magyarországi győztese

Csőke Zétény, az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium diákja lett az idei tanévben megrendezett...

Close