Ezekkel a feltételekkel vehetők igénybe a diákhitelek


Tavaly a szabad felhasználású Diákhitel 1-et 6 százalékkal, míg a felsőoktatási képzési díjakra igénybe vehető Diákhitel 2-őt 34 százalékkal több diák vette igénybe az egy évvel korábbinál – mondta Magyar Péter, a Diákhitel Központ (DK) vezérigazgatója az MTI-nek.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a havi maximum 70 ezer forintos keretig igényelhető, lakhatásra is felhasználható szabad felhasználású Diákhitel 1 kamata jelenleg 1,99 százalékon áll, míg a kizárólag a felsőoktatási képzési díjakra igényelhető Diákhitel 2 kamatmentesen vehető igénybe. Utóbbi az önköltséges hallgatókat érinti, és ezt 34 százalékkal többen vették igénybe az egy évvel korábbi adatokat nézve.

A diákhitelek felvételéhez elegendő az érvényes felsőoktatási jogviszony, sem hitelbírálatra, sem fedezetre nincs szükség és a hallgatói hitelek bármikor, ingyenesen előtörleszthetők.

Október 1-től bevezetik a nyelvtanulási hitelt, amely 500 ezer forintig vehető igénybe. Induló kamata megegyezik a Diákhitel1-ével, de akkor éri meg igazán, ha a tanulás végén a diák sikeres nyelvvizsgát tesz, hiszen a nyelvvizsga megszerzése után 0 százalékossá válik.

Augusztus 1-jét követően ügyfélkapun keresztül személyes megjelenés nélkül is igényelhetők a hallgatói hitelek, illetve a termékekre vonatkozó minden információ megtalálható a központ honlapján.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ezekkel a feltételekkel vehetők igénybe a diákhitelek

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 233

More in Felsőoktatás, Nyelvtanulás
Több mint 6600 hallgatót vettek fel a Debreceni Egyetemre
Tovább nőtt a Debreceni Egyetem népszerűsége

A Debreceni Egyetemre (DE) a tavalyihoz képest mintegy 12 százalékkal több, az általános felvételi eljárásban felvett...

Felvételi - Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok - Budapest
Ne ess kétségbe, ha nem vettek fel az egyetemre

Idén több mint 112 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra, a diákoknak szerdán a fővárosban és az ország...

Close