Budapesten nyit új légiközlekedési kiképzőközpontot a Wizz Air

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtér mellett nyitja 2018 végén a régió legnagyobb és legfejlettebb légiközlekedési kiképzőközpontját a Wizz Air – írja az MTI.

A légitársaság keddi közleménye szerint a 3800 négyzetméteres kiképző létesítményben az irodák és a 14 tréningszoba mellett két mozgó és egy rögzített szimulátort, egy fedélzeti vészhelyzeti evakuációs kiképző egységet és egy tűzoltás gyakorlására szolgáló egységet is elhelyeznek. Az intézmény napi száz főt meghaladó – később akár 250 fölé növelhető – képzési kapacitást biztosít. A beruházás értékéről a társaság nem kívánt nyilatkozni.

A közlemény idézi a cég üzemeltetési igazgatóját, aki szerint a beruházás nem csak a Wizz Air növekedését támogatja, de a magyar főváros idegenforgalmát és vendéglátását is. Diederik Pen hozzátette, hogy a kiképzőközponttal hangsúlyozni kívánták Budapest jelentőségét a Wizz Air hálózatában.

Elmondta azt is, hogy 2018 végére a légitársaság csapata több mint 1000 pilótát és 2000 légiutas-kísérőt számlál majd, akiket rendszeresen tréningezni kell. A Wizz Air növekedésének köszönhetően ezek a számok 10 éven belül megháromszorozódhatnak.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Budapesten nyit új légiközlekedési kiképzőközpontot a Wizz Air

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 23

More in Felnőttképzés, Karrier, Szakmák
Elkezdődött a 2018. évi Szakma Sztár Fesztivál
Parragh: legyen nyitott a felsőoktatás a jó szakmunkásoknak

Ha valaki jó a szakmájában, sikerrel szerepel országos szakmai versenyen, annak legyen nyitott a felsőoktatás,  könnyebben...

Boltvezetők fizetése az Aldiban
Az Aldi 150 dolgozóval növeli magyarországi létszámát

Növeli munkatársainak létszámát az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt., az áruházi eladók és a logisztikai munkatársak mellett...

Close