Fiatal fotósoknak hirdet ösztöndíjpályázatot a pécsi Zsolnay Örökségkezelő

Kulturális programjainak dokumentálására hirdet ösztöndíjpályázatot fiatal fotósok számára a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK).

A baranyai megyeszékhely kulturális, közművelődési intézményeinek döntő többségét integráló intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a ZSÖK évente mintegy 2500 eseményt szervez Pécsett.

Az egyéves, 2019-re szóló ösztöndíj célja, hogy a minél teljesebb képet mutassanak be az elkészült fotók a ZSÖK sokszínű programjairól és a turisztikai látnivalóiról – írták.

A részletekről közölték: a kulturális holding állandó fotósainak munkáját segítve az ösztöndíjas „képei bepillantást engednek a ZSÖK műhelyeinek belső életébe és kordokumentumként bemutatják a legfontosabb aktuális eseményeket”. A feladatok között tárgy- és portréfotózás a Zsolnay-negyed műtermében, részvétel imázs-, marketing- és reklámfotózásokon, valamint épületfotózások is szerepelnek – ismertették.

A pályázat nyertese egy éven át havi bruttó 30 ezer forintos ösztöndíjban részesül, és saját kiállítást szervezhet a ZSÖK valamely kiállítóhelyén, amelyhez további 30 ezer forintos támogatást kap.

A jelentkezni felsőfokú vizuális vagy média képzésben, vagy érettségi után fotográfus szakképzésben résztvevő, vagy ilyen végzettséget három éven belül szerzett fotósok tudnak – derült ki az összegzésből.

A pályázatokat december 2-ig várják. További részletek itt találhatóak.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Fiatal fotósoknak hirdet ösztöndíjpályázatot a pécsi Zsolnay Örökségkezelő

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (1.15)