Részleges sztrájkba lépett több oktató is az ELTE TTK-n

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán a Biológiai Intézet egyes tanszékei, oktatói október 15-én részleges sztrájkba kezdtek – írja az Index.hu.

A tiltakozó akció határozatlan ideig, de előreláthatóan legalább egy hónapig fog tartani, a figyelemfelhívás kiváltó oka pedig az, hogy az intézet az ELTE költségvetéséből nem kapta meg a gyakorlati oktatáshoz szükséges összeget a 2018/19 1. félévére. A részleges sztrájk során a természettudományi képzésben elengedhetetlen gyakorlati órákon az oktatók és a hallgatók nem végeznek semmiféle költséges gyakorlati tevékenységet, az oktató csupán szóban ismerteti, hogy mik lettek volna az éppen aktuális kísérletek.

Az oktatók a tiltakozással gyakorlatilag az eddigi szabálytalan gyakorlatot szüntetik meg: a hatályos oktatási előírások ugyanis előírják a gyakorlati ismeretek elsajátítását, ezért mostanáig a gyakorlati oktatás költségeit más céloktól csoportosították át. A figyelmeztető jellegű, részleges munkabeszüntetéssel az intézet dolgozói arra szeretnék felhívni az oktatási minisztérium figyelmét, hogy az előírt gyakorlati órák megtartásának költségeit az alacsony hallgatói normatíva nem fedezi.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Részleges sztrájkba lépett több oktató is az ELTE TTK-n

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.48)