Folytatódik az OkosMozi program az Urániában


Az új tanévben is folytatódik az OkosMozi program az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol az iskolai csoportok ingyenesen nézhetik meg a Ruben Brandt, a gyűjtő című sokszorosan díjnyertes animációs filmet.

Az előző félév sikeréből kiindulva az Uránia Nemzeti Filmszínház októbertől ingyenes vetítések keretében 10 alkalommal ismét műsorra tűzi Milorad Krstic rendező alkotását – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A vetítésekre a szervezők szeptember 25-ig várják az ország minden részéről az iskolai csoportok jelentkezését az  iskola@urania-nf.hu e-mail címen.

Egy intézmény egy alkalomra jelentkezhet, legalább 50, legfeljebb 425 fővel. A vetítésen tanulói jogviszonnyal rendelkező – 12 év fölötti – diákok vehetnek részt, valamint a jelentkezési lapon megadott számú kísérő tanár. A vetítéseket 10 perces prezentáció előzi meg.

Az animációs filmben található művészeti utalások feldolgozásához segítséget nyújt a www.okosmozi.hu oldal, amely művészeti kódfejtésre hívja a fiatalokat. A filmben Milorad Krstic rendező által újraértelmezett több mint 300 művészeti alkotásról és azok eredetijeiről hét kategóriába osztva –  festmények, szobrok, filmek, dizájn, építészet, zene, cirkuszművészet  –  izgalmas tényeket és ismereteket közöl, amelyek segítségével nemcsak a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmet lehet jobban érteni, de a diákok kíváncsiságát is fel lehet kelteni a művészet iránt.

A közlemény idézi Milorad Krsticet, aki elmondta: nagy kihívás volt számára úgy elkészíteni a több mint 300 híres festményt, épületet, tárgyat szerepeltető másfél órás filmet, hogy az piacképes is legyen, és élvezhető módon, izgalmasan mutassa be a művészetet még azok számára is, akik nem ismerik a filmben feltűnő műalkotásokat.

Az előző félévben csaknem 2700 középiskolás látta díjmentesen a Ruben Brandt, a gyűjtőt az Uránia Nemzeti Filmszínházban az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, “Enjoy Art!” mottóval fémjelzett program keretében – írták a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Folytatódik az OkosMozi program az Urániában

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 223

More in Közoktatás
Érettségi - Magyar nyelv és irodalom írásbeli
Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az október-novemberi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A...

Normatív támogatással élt vissza egy alapítványi iskola
PSZ: túlterheltek a pedagógusok, elöregedik a pálya

A pedagógusok túlterheltségére és a pálya elöregedésére figyelmeztetett Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a...

Close