Ha vállalkozás indítás előtt állsz, ezeket fontold meg!

Számos bizonytalanság merülhet fel azokban, akik vállalkozás indításon törik a fejüket. De ha idővel sikerül minden félelmen úrrá lenni, akkor később még akár kamatoztathatják is kezdeti aggodalmukat és a hasznukra hajthatják azt.

 

Bármikor adódhat kényelmetlen szituáció

Ha alkalmazottként dolgozol, akkor az első néhány hónap után annyira belerázódsz a munkába, hogy minden folyamat, minden lépés a kisujjadban lesz és minden feladatot standard alapon végzel. Ez így nagyon egyszerűnek és kényelmesnek hangzik. De egy idő után ez már lehet nem elég.

Úgy érzed, hogy eljött az idő, és ki akarsz lépni az alkalmazotti mókuskerékből és a saját lábadra állni. Ekkor ez a fajta korábbi biztonság és kényelem megszűnik.

Vállalkozóként a teljes körű felelősség mellett teljes döntési szabadságot is kapsz, ami első ránézésére riasztóan hathat.

Az a fajta stabilitás megszűnik, amit alkalmazottként megszokhattál és folyamatosan újfajta feladatokkal kell szembenézned.

 

TIPP: Neked kell eldöntened, hogy ez a némi kényelmetlenséggel járó fordulat megéri-e neked és biztosan ezt akarod-e. Ha igen, akkor ne sajnálj semmilyen erőfeszítést a céljaid eléréséhez, hanem tegyél meg mindent az üzleti sikeredért!

 

Lépj túl a korábbi megszokott gondolkodásmódon

 Amikor valami újba és szokatlanba kezdünk – alkalmazottból vállalkozóvá válunk – természetes, hogy lakozik bennünk félelem. Valami újat akarunk létrehozni, az álmainkat megvalósítani, aminek a velejárója, hogy aggályok merülnek fel.

 

JÓ TANÁCS

Ne a kudarc lehetőségeken aggódj, hanem tekints előre. Gondolj arra, hogy mit veszíthetsz, ha meg sem próbálod!

Oszd be az idődet hatékonyan és szánj időt az üzleti terv elkészítésére. Lehet, hogy vannak ennél kényelmesebb tevékenységek, akár egy sorozat megnézése, akár a közösségi média csatornák böngészése, de ez mind csak időrabló és nem sok hasznot hoz.

Hosszútávon sokkal jobb befektetés lesz, ha időt szánsz az üzleti tervre és a jövőben is hálás leszel magadnak érte. Gondold át, hogy vállalkozóként kik lehetnek az ügyfeleid, hogyan fogod felépíteni a kommunikációd, a social media stratégiád, és a pénzügyeket is érdemes megtervezni!

 

Ne sajnáld az időt a tanulásra

Az élethosszig tartó tanulás létjogosultsága ma már mindenki számára világos kell, hogy legyen. Nincs ez másként akkor sem, ha vállalkozás indításán gondolkodsz.

Azok tudnak a csúcsra jutni és sikereket elkönyvelni, akik nem sajnálják sem az időt, sem az energiát, hogy új tudással vértezzék fel magukat.

Az akadályokat is sokkal könnyebben veszik azok, akik nap, mint nap elkövetnek mindent azért, hogy sikereket érjenek el.

Rengeteg szakmai könyv és podcast adás érhető el, amelyek segítségével könnyebb lesz elérni a céljaidat. Ahogy fejlődsz, ahogy gyarapodik a tudásod, úgy fog csökkeni minden kezdeti félelmed.

Ha te is ebben a cipőben jársz, hogy vállalkozást indítanál, de félelmeid vannak, akkor nem kell aggódnod! Ez azt jelenti, hogy eltökélted magad, tudod, hogy mit akarsz, már csak egy löket hiányzik.

Tanulj, fejlődj, gondolkodj előre és ne rettenj meg az első néhány kezdeti nehézségtől, hanem nézz előre és gondolj a jövőbeli sikereidre! Nézd meg az alábbi vállalkozói képzéseket, tanfolyamokat, amik garantáltan segítségedre lesznek az úton!

 

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ha vállalkozás indítás előtt állsz, ezeket fontold meg!

Olvasáshoz szükséges idő: 3 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 70

More in Karrier
A szakképzésnek a valós gazdasági igényeket kell szolgálnia
Drogeristaként és süteménykészítőként is szerezhető már szakképesítés

A szakképzés és felnőttképzés megújítása elengedhetetlenné vált a gyors technológiai fejlődés és a munkaerő-piaci elvárások folyamatos...

Innovációs napot tart a PTE a pécsi Zsolnay-negyedben
Egy munkahely? Inkább több!

Magyarország le van maradva a részmunkaidős és távmunka tekintetében az Unióhoz képest. Ezen a téren a...

Close