Hétfőn lejár a Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje

A szabad felhasználású Diákhitel 1 igénylésének és keretemelésének június 15-ei, hétfői határidejére hívta fel a figyelmet Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója, az MTI-nek eljuttatott közleményében.

Emlékeztetett, a kormány áprilisban döntött arról, hogy a koronavírus- járvány okozta helyzet miatt meghosszabbítja június 15-ig a határidőt; szintén eddig lehet az első szemeszterre visszamenőleg is igényelni a Diákhitel 1-et.

A nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatók akár 700 ezer forint szabad felhasználású, rendkívül kedvező kamatozású plusz forráshoz juthatnak, ha még hétfőn leadják az igénylésüket, akár papír, akár elektronikus formában – írta.

Azok a hallgatók, akik most leadják az igényléseket, akár két héten belül megkapják a Diákhitel Központtól az igényelt összeget.

Aki kifut a határidőből, legközelebb már csak a 2020/2021-es őszi tanévben igényelhet ismét Diákhitel 1-et – tette hozzá.

Közölte azt is, a teljesen kamatmentes, szabad felhasználású, maximum félmillió forintig igényelhető Diákhitel Pluszt hétfőig már több mint 13 ezren igényelték.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Hétfőn lejár a Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 144

More in Felsőoktatás
Több mint száz fellépő várja az EFOTT-ra érkezőket vasárnapig Velencén
Átalakul idén a Campus Fesztivál

Átalakul idén a Campus Fesztivál: augusztus közepétől szeptember közepéig Campus Eleven néven rendezvénysorozatot indítanak, az eddigi...

A fiatalok majdnem fele külföldre menne
Megtérítik az erasmusos diákok plusz költségeit

A koronavírus-járvány miatt felmerülő plusz költségeit meg kell téríteni azoknak a diákoknak, akik az Erasmus+ programban...

Close