Jelentősen nőtt a MATE-ra felvett hallgatók száma

Ősszel 24 százalékkal több új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE) a nyilvánosságra hozott felsőoktatási felvételi ponthatárok alapján – közölte az intézmény az MTI-vel.

Azt írták, hogy tavaly 2616-an nyertek felvételt a jogelődök valamelyikébe, míg idén 3244-en érték el a ponthatárt.

A kaposvári agrár- és környezettudományi képzéseken 110 százalékkal több fiatal kezdheti meg tanulmányait, de 12 százalékos növekedés látható a gödöllői mezőgazdasági és környezettudományi szakokra felvetteknél is – közölte a MATE, amely szerint az agrárképzések népszerűségének egyértelmű növekedését jelzik a számok.

A legtöbb új hallgató az államilag támogatott, nappali képzési formában működő tájrendező és kertépítő mérnöki, valamint az évek óta népszerű élelmiszermérnöki alapszakra jutott be. Kiemelt érdeklődés övezte a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzést is.

A közleményben idézték Gyuricza Csaba rektort, aki a ponthúzással kapcsolatban úgy vélekedett: az idei jelentkezési adatok már egyértelmű jelzést fogalmaztak meg arról, hogy mind a diákok, mind a szüleik bíznak az idén február 1-jétől új intézményi keretek között működő MATE-ban, annak további töretlen fejlődésében.

Az egyetem garantálja, hogy hallgatói a 21. századi igényeknek megfelelő, versenyképes tudással, gyakorlati ismeretekkel és nemzetközi tapasztalatokkal felvértezve helyezkednek el a munkaerőpiacon. Az intézmény modern infrastruktúrát, folyamatosan megújuló képzési palettát, valamint magyarországi és nemzetközi partnerhálózatot biztosít – idézték a közleményben Gyuricza Csabát.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Jelentősen nőtt a MATE-ra felvett hallgatók száma

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 38

More in Felsőoktatás
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat
A jelentkezők mintegy háromnegyedét felvették valamilyen képzésre

A felsőoktatásba jelentkezők mintegy háromnegyedét felvették valamilyen képzésre - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti...

Egyetemi jelentkezés
Széchenyi István Egyetem: 22 százalékkal nőtt a felvett hallgatók száma

Több mint 3400 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben, ami 22...

Close