Hogyan rendezd át az irodát úgy, hogy igazán átláthatóvá váljanak az iratok?

Az iratok, számlák és más olyan dokumentumok, amelyekből temérdek mennyiségű halmozódhat fel rövid idő alatt az irodában, organizálásra szorulnak. Hiszen a rengeteg papír hozzátartozik a mindennapi élethez az irodában. Ez azonban általában néhány nap alatt szemétté válik – hacsak nem építesz fel egy ésszerű rendszert a tárolásukra. Ennek egyik alapfeltétele a tudatos elrendezés.

Amellett, hogy szükség van a rendezettségre és az átláthatóságra, ezen kívül a biztonságban tartásuk is rendkívül fontos.

A dokumentumok megfelelő módon történő archiválása nemcsak a múltbeli eseményekről tájékoztatja a szervezetet, hanem segít elkerülni mindenféle jogi vagy számviteli tévedést.

Például, ha egy vállalkozást vezetsz és nem megfelelően kezelted üzleti dokumentumaidat vagy engedélyeidet, súlyos problémákkal szembesülhetsz. Így dokumentumaid, nyilvántartásaid és fájljaid biztonságban tartásához és rendezettségéhez mindenképpen az irattároló dobozok használata lenne a megfelelő megoldás.

 

“ De mégis hol szerezhetek be ilyen irattartó dobozokat? “

A Wanapack Kft. 1991 óta készít és forgalmaz hullámpapírlemezből készült dobozokat és más csomagolóanyagokat. Termékeikkel, szolgáltatásaikkal, környezettudatos törekvéseikkel az egyik legjobb hírnévvel rendelkező cégként emlegetik őket a piacon.

A Wanapack olyan vezetőkből és munkatársakból áll, akik pozitív életszemlélettel bírnak, sikeresek a munkájukban, készségesek, jól kommunikálnak, segítőkészek, gyors gondolkodásúak és ügyfélorientáltak. Ha csomagolóanyagra van szükséged, náluk jobb megoldást keresve sem találhatnál!

 

Miért érdemes irattartó dobozokat választani? 

Könnyen kezelhető

Ezeket a dobozokat könnyű összeszerelni, kombinálásuk nem igényel speciális ismereteket. Mindemellett ezek a hullámkarton dobozok könnyen csomagolhatóak. Mivel A3-as és A4-es méretben is kaphatók, mindkét szabványos papírméret könnyen tárolható. Így a fontos dokumentumok nem csúsznak le, nem gyűrődnek meg!

Jó helykihasználás

Egységes méretüknek és formájuknak köszönhetően ezek a hullámkarton dobozok könnyen tárolhatók. Akár polcra, akár szekrénybe teszed őket, tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Így pedig a lehető legkisebb helyen tárolhatod őket, amivel rengeteg helyet spórolhatsz!

Pormentes tárolás

Mivel ezek a dobozok teljesen zárhatóak, a benne tárolt papír egyáltalán nem porosodik. Nem számít, mennyi ideig vannak rendszerezve benne a fontos dokumentumok, ha gondoskodsz arról, hogy a doboz száraz helyen legyen tárolva – ezek az iratok sok évig sértetlenek maradnak.

Átlátható 

A doboz eleje fehér felirattal van ellátva. Ezért nem kell mást tenni, mint a megfelelő dokumentumok elhelyezése után pontosan megadni a címkén, hogy melyik doboz mit tartalmaz! Így a jövőben könnyen megtalálhatod, amit keresel – még akkor is, ha elfelejtetted, mit is tettél bele.

Környezetbarát

A 21. században sokunk számára nagyon fontos, hogy mindennapi életünk során megvédjük bolygónkat. Ha irodában dolgozol, nem kerülheted el a sok papír használatát. Ha odafigyelnél a környezetre, akkor az egyik lehetőség az, hogy a lehető legnagyobb mértékben használsz olyan papírt, amely már újrahasznosított.

 

A doboz jellemzői

1.) Nehéz szolgálatot is teljesít

Az archív dobozok tömeges dokumentumok tárolására szolgálnak éveken, néha évtizedeken keresztül, ezért döntő fontosságú, hogy erős, nagy teherbírású kartonból készüljenek.

Egy nagy teherbírású kartondoboznak a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

Kétrétegű falak: ezen a két rétegen hullámos papír található. A hullámosítás segít megvédeni a kartont az ütések okozta sérülésektől. A nagy teherbírású archív dobozok fogantyújának végein és alján legalább egy dupla rétegű hullámos kartonnak kell lennie.

Hosszú rostos cellulózból készült: a hosszú rostos cellulózból készült dobozokat általában puhafából, például fenyőből gyártják. Az ezekből a fákból származó hosszú rostok nagy feszültségű kartonpapírt hoznak létre, ami erősebbé és szakadásállóbbá teszi őket.

2.) Savmentes

Az egyszerű papír különféle savakat tartalmaz, amelyek idővel elszínezhetik a dokumentumokat és más anyagokat (például fényképeket), és tönkretehetik azokat.

A savmentes vagy savsemleges archív dobozok segítenek megvédeni a dokumentumokat a sérülésektől.

 

Hogyan rendszerezz?

A dokumentum lehet jogi, könyvvizsgálói vagy akár számviteli fájl,  ezek biztonsága minden szervezetnél az első helyen kell, hogy álljon. A tárolódobozok képesek megőrizni a dokumentumokat a helytelen elhelyezéstől és a sérülésektől, ami minden vállalat számára nagy gondot okozhat.

Írd fel a tárolódoboz elejére, hogy mi is van pontosan benne, hogy később könnyebben eligazodj a sokaságukban, mikor valami fontosat keresel.

Ideje kiépíteni az archivált dokumentumok rendszerét a te munkahelyeden is! 

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Hogyan rendezd át az irodát úgy, hogy igazán átláthatóvá váljanak az iratok?

Olvasáshoz szükséges idő: 4 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.54)