Őszi érettségi – Történelemből és francia nyelvből vizsgáznak a diákok

A történelem és a francia írásbeli vizsgákkal folytatódnak szerdán az őszi érettségi vizsgák, amelyeket a járványügyi óvintézkedések betartásával rendeznek ezen a napon is országszerte.

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint történelemből középszinten 224 helyszínen 1116, emelt szinten 28 helyszínen 259 diák tesz vizsgát (középszinten angol, német és horvát nyelven is érettségiznek).

A történelem középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. A diákoknak egy központi feladatsort kell megoldaniuk, amelynek első része egyszerű, rövid választ igénylő feladatokból, második része szöveges (kifejtendő) feladatokból áll. A vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be az egyes feladatok megoldására.

Az írásbeli feladatsor mintegy 60 százaléka a magyar, 40 százaléka pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódik.

A történelem vizsgatárgy emelt szintű írásbeli vizsgája 240 perces. Az írásbeli két feladatsorból áll, a témák 60 százaléka ezesetben is a magyar, 40 százaléka pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódik.

Délután francia nyelvből középszinten 42 helyszínen 125, emelt szinten 7 helyszínen 50 vizsgázó tesz érettségit.

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Őszi érettségi – Történelemből és francia nyelvből vizsgáznak a diákok

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 114

More in Közoktatás
Szerdán és csütörtökön lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala középiskolások startup terveit díjazta

Az öt legjobban kidolgozott startup tervet díjazták  az "Álmodtam egy startupot magamnak" című pályázaton, amelyet középiskolásoknak...

Érettségi - A matematika írásbelikkel folytatódtak a vizsgák
Matematikából, latinból és héberből vizsgáznak a diákok

A matematika írásbelikkel folytatódnak kedden az őszi írásbeli érettségi vizsgák. Délután latin és héber nyelvből tartanak...

Close