A jövő héten érkeznek a szeptemberi családtámogatási ellátások

A tanévkezdésre tekintettel idén is korábban, már a jövő héten megkapják az érintettek a szeptemberi családtámogatási ellátásokat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-vel vasárnap.   

Novák Katalin kifejtette, hogy a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás és a gyermeknevelési támogatás szeptember 3. helyett augusztus 27-én, hétfőn érkezik a bankszámlákra, postai úton pedig a jövő hét első felében vehetik majd kézhez azokat a jogosultak.

Az intézkedés csaknem 1,2 millió érintettnek könnyíti meg a tanévkezdés anyagi terheinek viselését – tette hozzá.

Az államtitkár megjegyezte, hogy a juttatások több tízezer forinttal járulnak hozzá az ilyenkor szükséges eszközök – tanszerek, ruhák, könyvek – beszerzéséhez, de összegük akár a százezer forintot is elérheti családonként.

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy a korábbra hozott juttatás mellett a kormány többek között az első kilenc évfolyam számára ingyenes tankönyvellátással, valamint a szintén ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésével is bővítette a családok támogatását az elmúlt években.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A jövő héten érkeznek a szeptemberi családtámogatási ellátások

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 181

More in Egyéb, Közoktatás
A szakképzésnek a valós gazdasági igényeket kell szolgálnia
A magyarok 44 százaléka nem a legmagasabb iskolai végzettségének megfelelő helyen dolgozik

A magyar munkavállalók 44 százaléka nem azon a területen dolgozik, amelyben a legmagasabb végzettségét szerezte, ráadásul...

Nincs elég tanár a természettudományi tantárgyak oktatásához
Nincs elég tanár a természettudományi tantárgyak oktatásához

Bőven elférnének még pedagógusok a természettudományi tantárgyak oktatásában – mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke...

Close