Képzések indulnak a Pécsi Tudományegyetem háromdimenziós technológiájú nyomtatási és vizualizációs központjában

Mindenki számára nyitott képzések indulnak abban a háromdimenziós (3D) technológiákat alkalmazó nyomtatási és vizuális központban, amely a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán létesült a közelmúltban – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel.

Mint arra a PTE közleményében emlékeztettek, egy – a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 1,85 milliárd forintos támogatásával megvalósuló – európai uniós projekt részeként kialakított “3D Nyomtatási és Vizualizációs Központot” a PTE Műszaki és Informatikai Kar kampuszán nyitották meg.

Közölték: a központ szakemberei nemcsak a gyártástechnológiával, hanem modern képalkotási megoldásokkal, egészségügyi és műszaki tervezéssel, fejlesztéssel egyaránt foglalkoznak, munkájuk szorosan kapcsolódik a szimulátoros gyakorlati orvosképzéshez, az orvosi képalkotáshoz, illetve a protézisek és gyógyászati segédeszközök gyakorlati fejlesztéséhez.

Azt írták, hogy a központ a jövőben tanfolyamok segítségével igyekszik megismertetni az érdeklődőket a háromdimenziós technológiával egy nyári és egy őszi kurzus keretében.

A teljesen kezdő szintről induló órákon a résztvevők először egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver segítségével elsajátíthatják a 3D-modellezés alapjait, majd a továbbiakban bemutatják számukra a hobbiszintű 3D-szkennelést, illetve a szkennelt modellek szerkesztését, végezetül pedig az elkészített vagy szkennelt modelljeiken keresztül megtanulhatják a 3D-nyomtatás alapjait.

A szervezők úgy tervezik, hogy a tanfolyamra már általános iskolás kortól is lehet jelentkezni, de akár családokat is várnak, sőt aktív 3D-hobbistáknak is hasznos lehet.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Képzések indulnak a Pécsi Tudományegyetem háromdimenziós technológiájú nyomtatási és vizualizációs központjában

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 176

More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Közoktatás
Vakáció
Kedden lezárul a 2021-es tanév

Kedden véget ér a tanítási év és kezdetét veszi az iskolákban a vakáció. A családok helyzetének...

Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő példák is bekerülnek a matematika munkafüzetekbe
Olcsó, mégis hasznos tanfolyamok

Aki egy új szakma, vagy egy új kompetencia tanulására adja a fejét, nem kell feltétlenül mélyen...

Close