Kezdődik az SZTE Szabadegyetem új szemesztere

Rácz János történész Az 1956-os forradalom és szabadságharc a nyugati sajtóban című előadásával elkezdődik az SZTE Szabadegyetem huszonkettedik szemesztere – tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A nemzeti értékeink és a nemzeti nevelés kérdéseinek körbejárása a célja az SZTE Szabadegyetem XXII. szemeszterének – közölte Zakar Péter, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.

A legújabb kutatási eredményeket az ismeretterjesztés szándékával bemutató előadók beszélnek például az aradi vértanúkról és a magyar hadsereg második világháborús kálváriájáról, Klebelsberg Kunóról és a hazai pedagógusképzés múltjáról. Jeles magyarországi tudósok kalauzolásával járhatják be az érdeklődők a honfoglalástól kezdődő, a jelenünkig tartó időszak jelentős, a nemzettudatot meghatározó problémaköreit.

A szerda esténként az egyetem tanulmányi és információs központjában pódiumra lépő oktatók több mint fele az SZTE munkatársa; a vendégelőadók további három kutatóhelyet, a Veritas Történetkutató Intézetet, a Hadtörténeti Intézetet és Múzeumot, és a Gál Ferenc Főiskolát – képviselik. A hallgatók a szemeszter során a bölcsészet- és társadalomtudományok, a hittudomány és a művészetek avatott ismerőit kérdezhetik közvetlenül a – többek között – geográfiai, irodalmi, régészeti, történelmi témájú előadások után.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Kezdődik az SZTE Szabadegyetem új szemesztere

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.58)