Kezdődik az SZTE Szabadegyetem új szemesztere

Rácz János történész Az 1956-os forradalom és szabadságharc a nyugati sajtóban című előadásával elkezdődik az SZTE Szabadegyetem huszonkettedik szemesztere – tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A nemzeti értékeink és a nemzeti nevelés kérdéseinek körbejárása a célja az SZTE Szabadegyetem XXII. szemeszterének – közölte Zakar Péter, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.

A legújabb kutatási eredményeket az ismeretterjesztés szándékával bemutató előadók beszélnek például az aradi vértanúkról és a magyar hadsereg második világháborús kálváriájáról, Klebelsberg Kunóról és a hazai pedagógusképzés múltjáról. Jeles magyarországi tudósok kalauzolásával járhatják be az érdeklődők a honfoglalástól kezdődő, a jelenünkig tartó időszak jelentős, a nemzettudatot meghatározó problémaköreit.

A szerda esténként az egyetem tanulmányi és információs központjában pódiumra lépő oktatók több mint fele az SZTE munkatársa; a vendégelőadók további három kutatóhelyet, a Veritas Történetkutató Intézetet, a Hadtörténeti Intézetet és Múzeumot, és a Gál Ferenc Főiskolát – képviselik. A hallgatók a szemeszter során a bölcsészet- és társadalomtudományok, a hittudomány és a művészetek avatott ismerőit kérdezhetik közvetlenül a – többek között – geográfiai, irodalmi, régészeti, történelmi témájú előadások után.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Kezdődik az SZTE Szabadegyetem új szemesztere

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás
Kisebbségekhez tartozó hallgatókat támogat nagy értékű díjából egy brit asztrofizikus
Kisebbségekhez tartozó hallgatókat támogat nagy értékű díjából egy brit asztrofizikus

Jocelyn Bell Burnell brit asztrofizikus csütörtökön elnyert 2,3 millió fontos (830 millió forintos) tudományos díjából alapítványt...

Mintegy nyolcezer diák vett részt a Mozaik Múzeumtúra programjain
Múzeumok a pedagógusokért – országos projektbemutató körút pedagógusok részére

Huszonegy állomásból álló, országos projektbemutató körutat tart Múzeumok a pedagógusokért címmel szeptember 10. és október 12....

Close