Középiskolások számára is készített pénzügyi tesztet a Pénziránytű Alapítvány

Eddig több mint 35 ezren töltötték ki a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi személyiségtesztjeit;  az eddig a felnőtteknek és az általános iskolás korú gyerekeknek rendelkezésre álló tesztek mellett most már a középiskolások is ellenőrizhetik pénzügyi szokásaikat – közölte a Pénziránytű Alapítvány az MTI-ve.

A néhány perc alatt kitölthető kérdéssorok megmutatják, mennyire takarékos a válaszoló, hogyan képes a pénzét beosztani. A személyiségprofilból a közlemény szerint kiderül az is, mire kell a jövőben jobban odafigyelni a mindennapok során.

A Pénziránytű Alapítvány kiemelte, hogy az eddigi több mint 35 ezer kitöltés alapján a diákok a tudatosabbak, ami az iskolai pénzügyi nevelő munka hatásának köszönhető. A teszteken a kiadások és bevételek egyensúlyának kialakításában felnőttek 84 százaléka ért el magas pontszámot, az általános iskolásoknak viszont 90 százaléka. A középiskolás előzetes eredménye 95 százalék.

A takarékos megoldások is a gyerekek szemléletében jelennek meg jobban, egyedül a mértéktartásban teljesítenek jobban a felnőttek az iskolásoknál – tették hozzá.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Középiskolások számára is készített pénzügyi tesztet a Pénziránytű Alapítvány

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 22

More in Közoktatás
Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
Középiskolai alumniprogramot hirdetett az MTA

A tudomány és tudományos eredmények népszerűsítése érdekében középiskolai alumniprogramot indított a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) -...

Érettségi - A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődtek a vizsgák
Október 15-én kezdődnek az őszi érettségik

Október 15-én, pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2021/2022-es tanév őszi vizsgaidőszaka –...

Close