Mintegy száz fellépő lesz a Pécsi Egyetemi Napokon

Mintegy száz, többségében könnyűzenei produkció, köztük a belga Lost Frenquencies, a Tankcsapda, a 30Y, a Vad Fruttik és a Punnany Massif koncertje lesz látható az április 27. és 29. között zajló Pécsi Egyetemi Napokon (PEN) – írja az MTI.

Gellai Gergő főszervező a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben megrendezendő esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a PEN az utóbbi években felnőtt az ország nagy fesztiváljai közé.

A programokról közölte: három nap alatt öt színpadon mintegy 100 zenekar és lemezlovas lép fel, köztük a legnépszerűbb magyar előadók, 25 pécsi és több külföldi produkció is.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a fő fellépők között szerepel a Brains, a Wellhello, és a Kowalsky meg a Vega. Ugyancsak fellép mások mellett az Intim Torna Illegál, a Margaret Island, az Esti Kornél, valamint Dj Nara, a Supernem és az ukrajnai Brunette Shoot Blondes.

A kísérőprogramokról Gellai Gergő jelezte, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Zenélő Egyetem kezdeményezésének fellépői egy Csepel teherautó platójáról adnak majd koncerteket. Az idei újdonságok között említette, hogy a fesztivál ideje alatt közéleti beszélgetéseket is rendeznek.

Az eseménynek otthont adó Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Vincze Balázs kiemelte, hogy a Zsolnay-negyed a legtökéletesebb helyszíne a fesztiválnak.

Az írásos összegzés szerint a PEN-re mintegy 20 ezer fesztiválozót várnak, akiknek szórakoztatásáról mintegy 200 hangfal összesen 140 ezer wattnyi hangteljesítménye és mintegy 1000 lámpa gondoskodik.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Mintegy száz fellépő lesz a Pécsi Egyetemi Napokon

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.45)