Nehéz körülmények között élő tehetségeket támogat ösztöndíjjal a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

„Engem gátol a pénztelenség. Írok, de a számítógépemen valami baj van és nincs pénzem arra, hogy megcsináltassam. S bár nagyon meghitt kézzel írni egy vastag füzetbe, hosszú távon elég fárasztó is. Festek, de a festékem még azelőtt elfogy, hogy befejezném a képet. Anyukám azt mondja, várjak. Majd lesz minden. De a szüleimnek éppen elég azon gondolkodni, hogy a tél közepén elfogyott a fa, mit tegyünk most, vagy hogy honnan szerezzenek pénzt a buszjegyemre Szabadkára, a suliba.” (részlet ösztöndíj pályázatból)

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 2008-ban azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget nyújtva hozzájáruljon nehéz körülmények között élő, képességükkel és szorgalmukkal korosztályukból kiemelkedő gyermekek és fiatalok művészeti, természettudományos és informatikai érdeklődésének, tehetségének támogatásához.

A Bonis Bona – a nemzet tehetségeiért, kiváló tehetséggondozó díjjal elismert program ösztöndíj felhívására idén több, mint 80 pályázó közül 20 hazai és a határontúli magyar településeken élő fiatal részesült a támogatásban.

Az ösztöndíjasok művészeti vagy tudományos kör havi képzési díjára, mentor vagy fejlesztő alkalmazására, versenyre vagy fellépésre való utazásra vagy nyári kurzusok költségének fedezésére fordíthatják az elnyert összeget.

Az ösztöndíjak ünnepélyes átadására 2018.november 20.-án kerül sor, a rendezvény fővédnöke Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Vígszínház igazgatója.

Forrás: MTI, OS

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Nehéz körülmények között élő tehetségeket támogat ösztöndíjjal a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.49)