OECD-jelentés: ennyi az átlag magyar osztálylétszám az iskolákban

Nyilvános az OECD legfrissebb kutatása, ami a koronavírus hatásait is elemezte.

Az Education at a Glance 2020 kiadvány kedden jelent meg, és jellemzően az egyes országok 2017-es oktatási adatait mutatja be.

Magyarország 2017-ben az OECD statisztikai módszertana szerint a GDP 3,9 százalékát költötte oktatásra az alapfoktól a felsőfokig. Ezzel hátulról a negyedikek vagyunk az OECD országok közül.

Az OECD Teaching and Learning International felmérése szerint 2018-ban a tanárok átlagosan 53%-a engedte diákjainak, hogy gyakran vagy mindig használjanak a házi feladatokhoz, projektekhez online segédeszközöket vagy appokat. Dániában és Új-Zélandon a szám eléri a 80%-ot vagy annál többet. Magyarországon ez a szám az OECD átlag alatt van, de majdnem eléri az 50 százalékot.

Magyarországon az átlagos osztálylétszám az általános iskola alsó tagozatán 22 tanuló (OECD-átlag: 21), a felső tagozaton 21 tanuló (OECD-átlag: 23). A kutatás készítői hozzáteszik, azokban az országokban, ahol kisebb osztálylétszám, ott könnyebb tudnak alkalmazkodni az új járványügyi követelményekhez és a távolságtartáshoz.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

OECD-jelentés: ennyi az átlag magyar osztálylétszám az iskolákban

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Érettségi - A matematika írásbelikkel folytatódtak a vizsgák
Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Hétfőig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A diákok...

Normatív támogatással élt vissza egy alapítványi iskola
Eddig tíz oktatási intézményben kellett rendkívüli szünetet elrendelni

Hatezer oktatási intézményből eddig négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni koronavírus-megbetegedés miatt -...

Close