Orbán nem áll ki vitázni a diákokkal – Újabb tüntetés jön

Újabb tüntetést szerveznek a diákok, miután a miniszterelnök nem fogadta el a demonstráló fiatalok nyilvános vitára való felkérését.

A január 19-i diáktüntetés szervezői nyilvános vitára hívták ki Orbán Viktort a magyar oktatási rendszer helyzete miatt.

A januári tüntetés során a diákok 12+1 pontban fogalmazták meg a követeléseiket, amelyek teljesülésére január 31-ig vártak írásos garanciát a kormánytól. Mivel az általuk kikiáltott határidő leteltéig nem kaptak érdemi választ, újabb lépésre szánták el magukat.

„Tekintettel arra, hogy fontos szerepet töltött be a rendszerváltásban, Orbán Viktor segítségét kérjük most az oktatási rendszerváltásban”

A miniszterelnöknek február 7-ig adtak határidőt, hogy elfogadja a nyilvános vitára való felkérést.

Mivel Orbán Viktor nem reagált a felhívásra, február 23-án, pénteken, 17:30-tól újabb demonstrációt tartanak a diákok, amely során a Deák Ferenc térről a Parlament elé vonulnak majd.

„Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak” – áll a diákok közleményében.

„A korszerű, minőségi magyar oktatás kialakításának fontosságára való tekintettel az egész országot várjuk magunk mellé! Találkozunk február 23-án! Ez az utolsó reményünk arra, hogy korszerű oktatásban tanulhassunk, hogy normális körülmények között dolgozhassunk itthon, és ne kényszerüljünk külföldre egy élhetőbb jövőkép reményében!” – írják a szervezők.

Forrás

Kép forrása: Szigetváry Zsolt, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Orbán nem áll ki vitázni a diákokkal – Újabb tüntetés jön

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.44)