Rekordszámú hallgatót vett fel a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetemen többéves rekordot döntött a felvettek száma, amely a tavalyihoz képest csaknem két százalékkal emelkedett, és ezzel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglal helyet – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a Miskolci Egyetem karaira 2018-ban 5088-an jelentkeztek, közülük eddig 2316-ot vettek fel. Ez a létszám a megállapított ponthatárok alapján az utóbbi öt évet tekintve az idén a legmagasabb.

Az adatok egyértelműen mutatják, hogy a felsőoktatási intézmények közötti, egyre fokozódó versenyben a Miskolci Egyetem folyamatosan erősíti pozícióját a népszerű fővárosi egyetemek és a több intézményből integrált nagyvárosi egyetemek között – írták a közleményben, amely arra is kitér, hogy a egyetem valamennyi karára több hallgatót vettek fel, mint korábban.

Forrás: MTI

Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Rekordszámú hallgatót vett fel a Miskolci Egyetemen

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 41

More in Felsőoktatás
Kezdődik az Egyetemi tavasz programja Szegeden
Növelte hallgatói számát a Szegedi Tudományegyetem

Növelte hallgatói számát a központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), az intézmény 5817 új diákot...

A várható iskolai végzettségünk a génjeinkben van
A várható iskolai végzettségünk a génjeinkben van

Az iskolai végzettség szintjével összefüggésben álló csaknem 1300 génvariációt azonosított egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport az...

Close