A tanulást forradalmasító alkalmazás nyert az Imagine Cup hazai döntőjén

Megnyerte a Microsoft Imagine Cup verseny hazai döntőjét így a régiós fordulón képviseli hazánk az innobie csapat fejlesztése, az Eddie névre keresztelt okostelefonos alkalmazás – írja a Szeretlek Magyarország.

Az Eddie egy mobil app és egy tankönyv egyedi hibridje. A megoldás a tankönyv illusztrációit speciális jelölésként használva a kiterjesztett valóságba viszi a gyerekeket, hogy olyan környezetben ismertesse meg velük a tananyagot, amelyre egyébként is fogékonyak.

Ha a tanulás élmény, akkor kevesebb időbe kerül és sokkal mélyebb tudást jelent a fiatal generációknak, ezért ki kell használni az iskolában is az okostelefon iránti vonzalmat és kíváncsiságot.

Az innobie fejlesztésének célja, hogy könnyebbé, olcsóbbá, nem utolsó sorban pedig hatékonyabbá tegyék a tantermi demonstrációt. A tanárok segítségként tekintsenek a jelenleg szükséges rosszként kezelt mobiltelefonra, hiszen a drága tantermi eszközöket tökéletesen helyettesíthetik a kiterjesztett valóságban megjelenített digitális illusztrációk.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A tanulást forradalmasító alkalmazás nyert az Imagine Cup hazai döntőjén

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.45)