Továbbra is alacsony a Diákhitel1 kamata, a Diákhitel2 kamatmentes

Továbbra is 2,3 százalék marad a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata a 2018. július 1-je és december 31-e közötti időszakban, a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatmentes – tájékoztatta a Diákhitel Központ Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A szabad felhasználású Diákhitel-konstrukció esetében havi 15 és 70 ezer forint közötti összeg igényelhető, míg a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj.

A közlemény szerint a kedvező kamatfeltételek a következetes finanszírozási politikának, valamint a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhetőek.

Másfél évtized alatt több mint 390 ezren vettek fel diákhitelt, a kihelyezett hitelösszeg pedig csaknem eléri a 334 milliárd forintot. Az adatok jelzik, hogy a Diákhitel Központ kulcsfontosságú szerepet játszik a hazai felsőoktatás finanszírozásában, és komoly segítséget jelent a diákoknak főiskolai, egyetemi tanulmányaik elvégzése során – hangsúlyozták a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Továbbra is alacsony a Diákhitel1 kamata, a Diákhitel2 kamatmentes

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 46

More in Felsőoktatás, Motiváció
Szakképzés - jeles bizonyítványt kapott Debrecenben egy 77 éves diák
Szakképzés – jeles bizonyítványt kapott Debrecenben egy 77 éves diák

Jeles bizonyítványt vehetett át csütörtökön egy debreceni üzleti iskola legidősebb, 77 éves diákja: a budapesti Mák...

Ösztöndíj lehetőség a jövő e-kereskedőinek
Ösztöndíj lehetőség a jövő e-kereskedőinek

A Trendhim Scolarship ösztöndíj programot hozott létre, hogy támogassa és erősítse az e-kereskedelemmel foglalkozó szakemberek jövőjét....

Close