Kihirdették a Ludovika Campus és az Orczy-park fotópályázat győzteseit

Több mint 700 pályamű közül díjazták négy kategóriában a Ludovika Campus és az Orczy-park bemutatására meghirdetett fotópályázat győzteseit csütörtökön.

A kiírás célja az volt, hogy a megszülető fotók újszerű látásmóddal, kreatívan mutassák be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új campusának épületeit, az Orczy-kertet és az egyetemi életet – hangzott el a legjobb 30 pályaművet bemutató kiállítás megnyitójával egybekötött díjátadón.

“Ezek a fotók a mindennapi életünket alapvetően meghatározó infrastruktúrát mutatják be egy egészen sajátos szemszögből” – emelte ki Padányi József, az egyetem tudományos rektorhelyettese, aki azt is hozzáfűzte, hogy az a látásmód, ahogy egy-egy részlet, mozzanat ezen a kiállításon megjelenik, egészen egyedülálló.

A fotópályázatra épületfotót, sorozatot, a “hely szellemét” és az egyetemi életet megörökítő alkotásokat lehetett küldeni. A legtöbben az építészeti fotó és a sorozat kategóriákban indultak, 258 és 284 képpel.

Az Élet a Campuson kategória első díját Udvari Erzsébet képe nyerte; az építészeti fotók kategóriájában Palkó György alkotását díjazták; a Genius Loci, a hely szelleme kategória első díját Csaba Attila képe nyerte, sorozat kategóriában pedig Újvári Csaba képsorozata lett a legjobb a zsűri értékelése szerint.

Az első díj mind a négy kategóriában 250 000, a második 150 000, míg a harmadik 100 000 forint volt.

A Bíráló Bizottság által legjobbnak ítélt 30 képet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatási épületének aulájában, ingyenes kiállításon láthatja a nagyközönség szeptember végéig.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Kihirdették a Ludovika Campus és az Orczy-park fotópályázat győzteseit

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 14

More in Felsőoktatás, Karrier, Motiváció, Szakmák
Diákhitel1
Továbbra is alacsony a Diákhitel1 kamata, a Diákhitel2 kamatmentes

Továbbra is 2,3 százalék marad a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata a 2018. július 1-je és december...

Szakképzés - jeles bizonyítványt kapott Debrecenben egy 77 éves diák
Szakképzés – jeles bizonyítványt kapott Debrecenben egy 77 éves diák

Jeles bizonyítványt vehetett át csütörtökön egy debreceni üzleti iskola legidősebb, 77 éves diákja: a budapesti Mák...

Close