Újgenerációs szakképző iskolákat ígér az Innovációs és Technológiai Minisztérium


Újgenerációs szakképző iskolák jönnek létre, komplett iskolafejlesztési programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely a szakképző iskolák teljes körű tartalmi és külső megújítását is jelenti – mondta a Miskolci Egyetemen tartott előadásában Palkovics László, a tárca vezetője kedden.

Palkovics László megemlítette azt a pilot projektet, amely Miskolcon valósulhat meg 6,5 milliárd forintos támogatással, és amelynek keretében kompletten átstrukturálják, átalakítják a szakképzés rendszerét – írja az MTI.

A jelenlegi szakképzési rendszer nem túl népszerű, soha nem volt még olyan kevés 9. évfolyamos diák a szakközépiskolákban – a volt szakiskolákban –, mint ahányan idén ősszel kezdik meg tanulmányaikat a hároméves szakmai képzéseken. Összesen 18 168 diák került be valamelyik szakközépiskolába idén az Oktatási Hivatal adatai alapján.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Újgenerációs szakképző iskolákat ígér az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Szakképzés
Normatív támogatással élt vissza egy alapítványi iskola
PSZ: nyugdíjasokkal enyhíthető a pedagógushiány

A pályakezdők béremelése mellett a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatásának automatizmusával, illetve a végzős hallgatók bevonásával lehetne enyhíteni a...

A diákok mintegy 97 százalékát felvették középfokú iskolába
Ma véget ér a vakáció, hétfőn kezdődik az iskola

Ma véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, hétfőn megkezdődik a 2018/2019-es tanév...

Close