Újranyitnak a nyelviskolák

A kijárási korlátozás feloldása után június első hetétől országszerte kinyitják kapuikat a nyelviskolák és újult erővel várják a nyelvtanulókat – írja közleményében Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE).  

A közlemény szerint a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének tagiskolai a higiéniai ajánlásokat felelősségteljesen alkalmazzák a biztonságos csoportos nyelvtanulási körülmények megteremtése érdekében.

Az Egyesület nyelviskoláiban továbbra is lehet online tanulni, a nyelvtanárok alkalmazkodását a megváltozott tanulási igényekhez módszertani továbbképzésekkel segítik.

„A nyári szünetben megnő az általános és középiskolás tanulók száma a nyelviskolákban. Sokan szeretnék ilyenkor pótolni, ismételni, valamint fejleszteni nyelvtudásukat, de vannak, akik egy új nyelvet is szívesen megtanulnak. Meglepően hangzik, de egy-egy nyári intenzív tanfolyam során akár egy egész tanéves középiskolai anyag ismételhető át vagy fejleszthető tovább” – írják a közleményben.

A nyári kurzusok mellett a NYESZE tagiskolái közül többen nyári táborokat és gyermektanfolyamokat is szerveznek, amelyek segíthetnek a kicsiknek az iskolai tananyag áttekintésében, illetve az idegen nyelv tanulása iránti lelkesedés felébresztésében.

A nyelvtudás fontos alapkompetencia. Nem csak a munkaerőpiacon, a gazdaságban érték, kinyitja és hozzáférhetővé teszi a világot.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Újranyitnak a nyelviskolák

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Nyelvtanulás
Nem kell többet nyelvet tanulni?
Az online nyelvvizsgáknál kiemelt figyelmet kapnak a felvételizők

Az online nyelvvizsgák megszervezésére engedélyt nyert négy nyelvvizsgaközpontnál kiemelt figyelmet kapnak a felsőoktatásba felvételizők, hiszen számukra...

Érettségi - Történelem írásbeli
Német nyelvi írásbelikkel zárultak az első hét vizsgái

A német nyelvi érettségikkel zárultak pénteken az első hét írásbeli vizsgái, az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint...

Close