A PSZ a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal és a Szakképzési Innovációs Tanács mielőbbi összehívását sürgetiA Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal és a Szakképzési Innovációs Tanács mielőbbi összehívását sürgeti.

Az érdekvédelmi tömörülés MTI-hez eljuttatott közleményében kezdeményezését azzal indokolta, csak a sajtóból értesültek arról, hogy elkészült és a következő tanévben bevezetik a Nemzeti alaptantervet és a kerettantervet.

Miután az új Nat korábbi változatának társadalmi egyeztetése megszakadt, a most bejelentett változat társadalmi egyeztetéséről egyáltalán nincs információ, a PSZ a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal ülésének haladéktalan összehívását kezdeményezi, továbbá az érdemi társadalmi egyeztetés azonnali megkezdését. Erről a PSZ levélben tájékoztatta Kásler Miklós minisztert – jelezték.

Kitértek arra is, hogy szükségesnek látják a Szakképzési Innovációs Tanács ülésének haladéktalan összehívását is, amelyet Palkovics Lászlónál, az ITM-et vezető miniszternél már kezdeményeztek. A szakszervezet az elmúlt egy évben többször megfogalmazta aggályait a szakképzés ismételt átalakítása miatt, továbbá azért, mert a szakképzést kiszakítanák a köznevelés rendszeréből. Most pedig sürgeti a konkrét intézkedéseket tartalmazó cselekvési terv megvitatását a társadalmi partnerekkel. Ha szeptember 20-ig nem hívják össze a SZIT ülését, a PSZ megfontolja, hogy kilép a tanácsból – közölték.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A PSZ a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal és a Szakképzési Innovációs Tanács mielőbbi összehívását sürgeti

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás, Szakképzés
Végre egy könyv, ami megszeretteti a kötelező irodalmat a diákokkal
Már az Oktatási Hivatalnál kell kérvényezni az egyéni munkarendet

Az idei tanévben már az Oktatási Hivatalnál (OH) kell kérvényezni a magántanulói jogviszonyt felváltó egyéni munkarendet...

30 millió gyermek kapott tavaly egészséges élelmiszereket
A 2019-2020-as tanévben is folytatódik az Európai Unió iskolaétkeztetési programja

A 2019-2020-as tanévben is folytatódni fog az Európai Unió iskolaétkeztetési programja, amelynek keretében gyermekek milliói juthatnak...

Close