Pénteken ismét tüntetnek a diákok


Április 26-án, pénteken 16 órakor ismét demonstrálnak a diákok a Parlament előtt. A középiskolások és egyetemisták által szervezett tüntetéshez a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Szabad Egyetem, a Hallgatói Szakszervezet, a Szülői Hang közösség, a Független Diákparlament és az Oktatói Hálózat is csatlakozott.

A diákok követelései közt szerepel a felvételihez kötelező nyelvvizsga bevezetésének elhalasztása, az iskolai túlterhelés csökkentése és az oktatási rendszer kiszámíthatóvá tétele.

„2020-tól a kormány több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét egy átgondolatlan nyelvvizsga-törvénnyel. Ez alapján pl. a Debreceni Egyetem egészségügyi karának ⅔-át nem vették volna fel tavaly, ezzel tovább súlyosbítva az egészségügy problémáit. A nyelvoktatás fejlesztése helyett olyan körülmények között várják el a kötelező nyelvvizsgát, amiben folyamatos a tanárhiány, és országosan a tavaly felvettek fele nem tudta volna teljesíteni ezt az elvárást.”– írják a demonstráció Facebook-oldalán.

Kép forrása: Szigetváry Zsolt, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Pénteken ismét tüntetnek a diákok

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.44)