Az alapképzésben részt vevő ápolók is pályázhatnak Mihalicza-ösztöndíjra

Már nemcsak csak a mesterképzésben, hanem a felsőoktatási alapképzésben részt vevő ápolók is pályázhatnak Mihalicza-ösztöndíjra – ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Horváth Ildikó azt mondta: a 1,5 milliárd forint keretösszegű ösztöndíjprogramban a becslések szerint 2500 pályázó között oszlik szét majd a támogatás. A nyertesek egy tanévre 640 ezer forintos ösztöndíjat kapnak, cserébe vállalniuk kell, hogy az alapképzés befejezését követő öt évből legalább kettőt az állami egészségügyben dolgoznak – fűzte hozzá.

Az államtitkár a 2018 végén Három generációval az egészségért címmel indított pályázatra is kitért: azt mondta, a program célja, hogy az alapellátásban részt vevő szereplők együttműködésével úgynevezett praxisközösségekben tudják felülvizsgálni a betegek életmódját. Az egészségügyi csapatok a krónikus betegségek kialakulásához vezető életmódtényezők feltérképezésében segítenek majd a betegeknek – ismertette Horváth Ildikó.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az alapképzésben részt vevő ápolók is pályázhatnak Mihalicza-ösztöndíjra

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.44)