A legjobb online források a webfejlesztés elsajátításához

A programozással kapcsolatos oktatóanyagok és online kurzusok végtelen sokasága található az interneten. Elég csak rákeresni egyre és onnantól napokig jönnek az ezzel kapcsolatos Google és Facebook hirdetések, amely jól példázza, milyen sok cég van a piacon.

Ami ezt még tetézi, hogy számos online kurzus követése nehézkes vagy egyszerűen rosszul vannak felépítve. Szóval, honnan lehet tudni, hogy a megfelelő kurzust választjuk, amikor épphogy elkezdünk programozást tanulni? Senki sem szereti idejét és pénzét egy nem kifizetődő, haszontalan programozás kurzus követésre pazarolni.

Ez a poszt segítséget nyújt neked az olyan magas szintű webfejlesztő kurzusok kiválasztásában, amelyekkel el lehet kezdeni tanulni programozni. Ha már tudod, hogy milyen programnyelvet szeretnél tanulni, akkor nincs más hátra! Mi már leteszteltük és kiválasztottuk a legjobb kurzusokat, amelyek zavartalan tanulási élményt nyújtanak és nem kell azon aggódni, hogy valamilyen szempontból nem lesznek megfelelőek.

A webfejlesztés leginkább a weblapok fejlesztésével van összefüggésben. A webfejlesztő lehet front-end vagy back-end fejlesztő. Amikor a webfejlesztő szakma mellett dönt valaki, akkor azt is el kell döntenie, hogy ezek közül melyik a cél. Lássuk tehát, hogy melyik területhez, milyen tanfolyamokat ajánlunk.

1. Front-End webfejlesztés a W3C-től

A „World Wide Web Consortium” (W3C) egy olyan nemzetközi konzorcium, ami webes szabványokat alkot. Aktuális protokollokat és ajánlásokat adnak ki, amelyek hozzájárulnak a világháló lehetőséginek teljes kiaknázásához. Így érthető, hogy a W3C webfejlesztő kurzusa egészen rendkívüli. Ez a kurzus ingyenesen elvégezhető az Edx weblapján, fizetni csak akkor szükséges hogyha szeretnél tanúsítványt is.

Ez a tanfolyam kitűnő lehetőségnek azoknak a diákoknak, akik csak fejleszteni szeretnék a már meglévő webfejlesztő tudásukat. Az oktatóanyag 5 nagy készségfejlesztő egységre van lebontva, amelyek a CSS, HTML5 és a JavaScript elméleti megismerésére és a gyakorlatban való alkalmazására helyezik a hangsúlyt.

A kurzus elvégezhető saját időbeosztásban, így akár szabadidőben is. Összeségében, a kurzus elvégzése 2-4 hónapot, kb. 140-190 órát vesz igénybe. Az oktatóanyag lépésről lépésre mutatja be a kliens oldalú webfejlesztés technikák alkalmazását, amelyekkel kreatív dolgokat lehet létrehozni a weben.

A kurzus mind az 5 egysége interaktív példákat tartalmaz, így nem csak a programozás elmélete, hanem a gyakorlata is jól megtanulható. A munkakeresésben előnyt jelenthet a tanúsítvány megvásárlása a kurzus elvégzése után.

2. Front-end webfejlesztés az Udemy-től

Az Udemy nagyszerű választás lehet a front-end webfejlesztők számára. A kurzus oktatóanyaga az összes olyan technológiát, könyvtárat és keretrendszert magába foglalja, amit a webfejlesztéshez tudni kell.

A kurzus fő koncepciója, hogy a kezdőtől a haladó szintig vezesse a tanulót. A HTML, HTML5, CSS, CSS3 és a JavaScript programnyelveket lehet elsajátítani. Az oktatóanyag betekintést ad a népszerű keretrendszerek és könyvtárak (pl. BootStrap, Angular, React) működésébe is.

A kurzus végére átfogó tudást lehet szerezni és ami nagy előnye, hogy teljesen ingyenes.

3. A reszponzív webdesign alapjai a Udacity-től

A Udacity oktatóanyaga szinte teljesen lefedi a reszponzív webdesign alapjait. A kurzus tervét a Google-nál dolgozó Pete LePage közreműködésesével állították össze. Az oktatóanyaguk által könnyebb megérteni, hogy milyen a weblapok kialakítása és hogyan működik a reszponzív webdesign.

Emellett, a különböző eszközökön is alkalmazható, reszponzív webdesignnal kapcsolatos általános tudnivalók is elsajátíthatóak. Például, az oktatóanyagba tartozik a weblapok kialakítása CSS segítségével. Az a legjobb, hogy a kurzust teljesen ingyenes és saját időbeosztás szerint lehet elvégezni.

4. Webfejlesztés a Codecademy-től

A Codecademy kurzusának segítségével a kezdőtől a haladó szintig lehet eljutni. Az oktatóanyagban minden, a programozással kapcsolatos téma előkerül, így átfogó tudást lehet szerezni a Java, HTML, és CSS alkalmazásáról. A back-end és front-end webfejlesztéssel kapcsolatos témák is a kurzus részei.

Emellett, elsajátítható az adatbázisok és akár az app programozási felületek kialakítása is. A kurzus 14 modulból áll, amelyek kész koncepciót adnak webfejlesztésről. A kurzus alapvetően ingyenes, de havonta 19,99 $-ért elérhető a professzionális („pro”) változat is, amelynek keretein belül a felhasználó egyénre szabott oktatást kap.

5. Front-end webfejlesztés a Treehouse-tól

A Treehouse oktatóanyaga segít elsajátítani HTML, CSS és a JavaScript alapjait. Emellett, a teljes („Full Stack”) JavaScript kurzus során részletesebb ismereteket lehet szerezni a programnyelvről és ezáltal könnyedén elsajátítani a web applikációk fejlesztését.  Ezek az online elérhető kurzusok segíthetnek megtenni az első lépést abba az irányba, hogy később munkát kapj, mint webfejlesztők.

+ 1 opció: programozás a Khan Academy-től

Lehet, hogy nem mindenki hallott még róla, de a Khan Academy rendelkezik az egyik legjobb, ingyenesen elérhető videókurzus összeállítással. A kurzusok tematikája nagyon széleskörű: vannak videók többek között programozásról, bölcsészetről, matematikáról és tudományról. Akik ingyenes és magas színvonalú oktatást keresnek webfejlesztésről, azoknak a Khan Academy egy nagyon jó opció.

Ami a kurzus nagy előnye, hogy a kezdőtől a haladó szintig vezeti a tanulót programozás és webfejlesztés témakörben. Eközben olyan alapvető tudást lehet felhalmozni ezen a területen, ami mindig hasznos lesz a webfejlesztő pályán.

A kurzus nagyon jól van felépítve: minden témáról van egy videó-előadás, amelynek a végén van egy kvíz is, így azonnali visszajelzést kap a tanuló.  Az oktatóanyag elején van egy bevezetés a programozás alapjairól, majd a további tananyag átvezet a komolyabb témákig, mint például a webfejlesztés, SQL és az Advanced JS.

A kurzusnak van egy olyan része is, amiben profi programozókat és webfejlesztőket mutatnak be, hogy bemutassák a szakmát testközelből. Annak ellenére, hogy a kurzus ingyenes, ez az egyik legjobb online elérhető oktatóanyag webfejlesztésről és általános programozásról.

Bár nehéz megtalálni az utat a webfejlesztők világába, reméljük, hogy ez az összeállítás segít a megfelelő kurzusok kiválasztásában.

Végig vettünk néhány ingyenes és néhány fizetős opciót, de a kurzusok bemutatóját minden esetben érdemes megnézni azok megkezdése előtt.  Ha a kurzus ezek után megfelel az elvárásoknak, akkor nincs más hátra, mint elkezdeni. Reméljük hasznosnak bizonyul az összeállításunk.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A legjobb online források a webfejlesztés elsajátításához

Olvasáshoz szükséges idő: 5 min
0
More in Felnőttképzés, Karrier, Szakmák
A szakképzésnek a valós gazdasági igényeket kell szolgálnia
Mik lesznek a legkeresettebb szakmák 2020-ban?

A munkaerőpiac folyamatos változása miatt nehéz előre megmondani, milyen szakmákra lesz leginkább kereslet a jövőben, de...

Szakmák éjszakája a Kaesz Gyula faipari szakiskolában
ITM: februárban már az új rendszer szerint működő szakképzésbe jelentkeznek a tanulók

Hatályba lépett az új szakképzési törvény január 1-jével, februárban már az új rendszer szerint működő szakképzésbe...

Close