Az egész országban nem lesz internet a vizsgák alatt

Algériában drasztikus módszerekkel próbálják megakadályozni a gimnazistákat abban, hogy az internet segítségével elcsalják a vizsgáikat. Az egész országban lekapcsolják az internetet a vizsgák alatt.

Már 2016-ban is próbálkoztak hasonló módszerrel. Akkor  az oktatásügyi minisztérium arra kérte a szolgáltatókat, hogy blokkolják a közösségi oldalakat, mivel azon megjelentek a megoldókulcsok. Akkor ez a lépés teljesen hatástalannak bizonyult, ezért idén a vizsgák ideje alatt teljesen offline lesz az egész ország.

A korlátozás szerdától indul, és egészen az utolsó vizsga végéig tart majd, ami hétfőn lesz esedékes. Az internet blokkolása csupán pár óráig tart majd naponta a vizsgák alatt.

Algériában a kormány további biztonsági lépéseket is tesz a csalások ellen. Fémdetektorokat helyeznek el a vizsgák helyszíneinek bejáratainál, hogy még véletlenül se csempésszenek be telefont, táblagépet, vagy egyéb internetképes segédeszközt. Emellett megfigyelő kamerákat, valamint telefon blokkolókat is felszerelnek.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az egész országban nem lesz internet a vizsgák alatt

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.5)