Az Európai Bizottság idén is támogatja a szükséghelyzetben lévők oktatását


Az Európai Bizottság 164 millió eurót (mintegy 52,5 milliárd forint) különített el a szükséghelyzetben lévők oktatásának projektjeire és kampányt indított annak tudatosítása érdekében, hogy világszerte garantálni kell az oktatásban való részvételt a válságok által érintett összes gyermek számára – közölte az uniós bizottság.

A tájékoztatás szerint a szeptemberig tartó kampány arra kívánja ösztönözni az európai fiatalokat, hogy fejezzék ki szolidaritásukat azokkal a kortársaikkal, akik a világ más tájain kialakult válságok miatt nem tudnak iskolába járni.

Hozzátették, az uniós finanszírozásnak köszönhetően 2015 és 2018 között 55 válság sújtotta országban több mint 6,5 millió diák és tanár fért hozzá megfelelőbben a színvonalas oktatáshoz és képzéshez azóta, hogy az Európai Unió növelte a humanitárius válságzónákban élő gyermekeknek nyújtott támogatást.

Az Európai Bizottság adatai szerint világszerte közel 75 millió gyermek nem, vagy csak korlátozott mértékben juthat oktatáshoz konfliktusok vagy természeti katasztrófák miatt.

Az elmúlt években az EU folyamatosan növelte a szükséghelyzetben lévők oktatásának terén nyújtott finanszírozást. A 2015-ös 1 százalékról 2019-ben 10 százalékra emelkedett az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtási költségvetésének a szükséghelyzetben lévők oktatására fordított hányada. Amíg 2015-ben a bizottság közel 13 millió eurót költött szükséghelyzetben lévők oktatására, ez a szám 2018 végére összesen 290 millió euróra nőtt.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az Európai Bizottság idén is támogatja a szükséghelyzetben lévők oktatását

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Több tízezer gyermeket várnak idén nyáron az Erzsébet-táborokba
Több mint tíz százalékkal nőtt idén a táborozók száma

Az előző évhez képest 10 százalékkal többen - várhatóan több mint 215 ezren - táboroznak majd...

Kezdődnek az írásbeli érettségik
Nyomdai alkalmazott a gyanúsított a történelemtételek kiszivárgása ügyében

Gyanúsítottként hallgattak ki egy nyomdai alkalmazottat a történelemérettségi-tételek kiszivárgása miatt indított eljárásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti...

Close