Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap

A Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziuma és Szakközépiskolája tartott vidám beöltözős napot, melyről a kormánybarát Pécsi Újság készített cikket. Az újság több hazugságot is állított, mely felháborította a diákokat és a szülőket.

A Pécsi Újság az alábbi címmel jelentette meg a cikket az eseményről: „Mókás jelmezekben mentek iskolába a Babits diákjai, szerintük nincs ok a tüntetgetésekre”. A diákok szerint tényleg inspirálták őket a múlt decemberben kezdődött diáktüntetések, csak pont nem úgy, ahogyan azt a Pécsi Újság leírta – írja a Szabad Pécs.

Az újság a diákönkormányzat elnökét is megszólaltatta: „Laczkó Martin, az esemény ötletgazdája lapunknak elmondta, hogy felbuzdulásuk oka főként az volt, hogy kifejezzék, feleslegesnek tartják a tüntetéseket, szerintük az oktatás megfelelő és jó kedvvel is lehet iskolába járni, nagy problémák egyáltalán nincsenek a mostani tanulnivalókkal sem.”

Az elképesztő azonban az, hogy a fent néven nevezett, megszólaltatott diák és ötletgazda, egyben a Babits diákönkormányzatának elnöke is azt mondta el a Szabad Pécsnek a cikkek megjelenését követően, hogy ilyet nem mondott a szerzőnek, nem is érti, ez hogyan kerülhetett a cikkbe.

Laczkó Martin elmondta, hogy nagyjából két hónapja kezdték el szervezni a mókás-jelmezes napot, és annak ihletője valóban a decembertől kezdődő diáktüntetés-sorozat volt, amellyel, a követelésekkel, célokkal és problémafelvetésekkel teljesen egyetértettek. Ugyanakkor az iskolában nem lett volna helye egy direkt politikai célú rendezvénynek, és azt az iskola vezetése sem támogatta volna, kitalálták a mókás-jelmezes napot. És igen, azzal azt is megmutatták, hogy az iskolában jól is érzik magukat a diákok, de nagyon határozottan nem a diáktüntetések ellenében. Éppen ezért tartja roppant elkeserítőnek azt, hogy kiforgatták a szavait, és a szándékkal ellentétes politikai célokra próbálták az eseményt kihasználni.

A Pécsi Újság-cikket átvette a Dunántúli Napló, majd a pécsi önkormányzat internetes lapja, a PécsMa is.

Laczkó kérte azóta a Dunántúli Naplótól és a Pécsi Újságtól a helyesbítés közlését is, de a szerző – aki a Dunántúli Napló főszerkesztőjének lánya és a cégpapírok szerint a Pécsi Újságot kiadó cég egyik vezetője is – azt válaszolta, hogy ezt esélytelennek látja.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

DELAYED QUERY : /Adatok : 7db0f1eaf7d5c22bcf3e73485cf6ce07 Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "")

More in Közoktatás, Szakképzés
A gazdaság igényeihez kell igazítani az oktatás
Helyettes államtitkár: a gazdaság igényeihez kell igazítani az oktatás

A gazdaság igényeihez kell igazítani az oktatást és a szakképzést, a további fejlődéshez pedig elengedhetetlen a...

Április 6-ig meghosszabbítják a HÖOK országos adománygyűjtését
Április 6-ig meghosszabbítják a HÖOK országos adománygyűjtését

Egy héttel, április 6-áig meghosszabbítják a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által szervezett adománygyűjtést, amelynek keretében...

Close