Elvesztetted az állásod? Képzed át magad!

A KSH friss adatai szerint a munkaképes korosztályban az utóbbi tíz évben 29 százalékról 39 százalékra emelkedett azok aránya, akik életük során legalább egyszer megtapasztalták, hogy milyen munkanélkülinek lenni. Ilyenkor az álláskeresőknek érdemes átgondolniuk, hogyan tudnák munkaerő-piaci esélyeiket javítani.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a munkanélküliség alatt a megkérdezettek közül a legtöbben alkalmi munkát vállalnak (48 százalék), vagy elmennek egy OKJ-s tanfolyamra, ahol átképzik magukat (43 százalék), de az álláskeresők egy részét (30 százalék) a nyelvtanulás is vonzza. Míg a férfiak inkább az alkalmi vagy a külföldi munkavállalást preferálják, addig a nők inkább a tanulást választják áthidaló megoldásként. Az átképzést választó férfiak elsősorban ipari tanfolyamokat választottak, míg a nők pénzügyi képzéseket. A nyelvtanulás mellett a többség egy jobb munka vagy külföldi munkavállalás miatt döntött.

A KSH adatai azt mutatják, hogy a külföldi munkavállalók 25-42 százaléka visszatér Magyarországra. Azok, akik a külföldi munkaerőpiacon sikeresen elhelyezkedtek, hazatérésük után itthon is könnyen találnak állást, illetve nagy részük saját vállalkozásba kezd.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Elvesztetted az állásod? Képzed át magad!

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 267

More in Felnőttképzés, Karrier, Szakképzés, Szakmák
magas-fizetések
Hihetetlen módon nőnek a fizetések

Az elmúlt egy évben hihetetlen lendületet vett a keresetek emelkedése Magyarországon: a versenyszektorban 12 százalékkal emelkedett...

SzakmaFÓRUM.hu új bejegyzés: Szeretnék tanulni egy OKJ-s, fizetős suliban. Van bármilyen lehetőség arra, hogy valamilyen ösztöndíjat, támogatást szerezzek valahonnan?

Szeretnék tanulni egy OKJ-s, fizetős suliban. Van bármilyen lehetőség arra, hogy valamilyen ösztöndíjat, támogatást szerezzek valahonnan,...

Close