Innovációsmenedzser-képzés indul a Corvinuson és a Pannon Egyetemen

Kutatási és innovációs menedzser szak indul a Budapesti Corvinus Egyetemen és a veszprémi székhelyű Pannon Egyetemen – jelentette be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke pénteken Budapesten.

Birkner Zoltán a Corvinuson tartott sajtótájékoztatón közölte: az egyre bővülő innovációs források nyomán nő az igény olyan szakemberek iránt, akik egyaránt átlátják a vállalati innováció és az intézményi kutatás-fejlesztés folyamatát. A vállalati igényt “be kell hozni” a kutatóintézetekbe, a kutatás-fejlesztésre pedig “rá kell ültetni” a piaci igényt; az ilyen szakemberek képzése érdekében indították útjára az új szakot – tette hozzá.

Hangsúlyozta: ragaszkodtak ahhoz, hogy gyakorlatorientált legyen a képzés, mert nem pusztán diplomát, hanem képességeket szeretnének adni. A képzésben ezért részt vesznek piaci szakemberek is.

Azt remélik – folytatta -, hogy 2021 végére 150-200 új kutatási és innovációs menedzser jelenik meg a piacon. Ez azért fontos, mert az innovációs források a háromszorosára nőnek az Európai Unió induló új költségvetési ciklusában, vagyis 2022-re felpörögnek az ezt szolgáló pályázati források.

Magyarország jövője attól függ, hogy ezeket a forrásokat milyen hatékonyan “tudjuk felhasználni” – mondta a hivatal elnöke.

Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormány kilenc felsőoktatási intézményben támogatja úgynevezett innovációs és technológiai parkok kialakítását. Ezekben az intézményekben tárt karokkal várják majd a végzős szakembereket – fűzte hozzá.

Szabó Lajos, a Corvinus egyetem oktatási rektorhelyettese arról szólt, hogy intézményük megújulási folyamaton megy keresztül, a piaci igények alapján új szakok indulnak, illetve átalakítják a meglévő szakok módszertanát. Ebbe a folyamatba illik az új menedzserszak, amelyen olyan szakembereket képeznek, akik képesek kutatási, innovációs projekteket generálni, megtervezni és levezényelni – mondta.

A két féléves szak másoddiplomás, önköltséges képzésként indul, a két intézményben 64 hallgatóval.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Innovációsmenedzser-képzés indul a Corvinuson és a Pannon Egyetemen

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 24

More in Felsőoktatás
Áprilistól lesz újra dolga a felvételizőknek
Csütörtökig kell hitelesíteni a jelentkezéseket

Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételizőknek jelentkezésüket a szeptemberben induló képzésekre. A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint...

Diákhitel1
Minden negyedik hallgató igénybe veszi a Diákhitel2-t

Tavaly már minden negyedik önköltséges hallgató élt a kamatmentes Diákhitel2 lehetőségével - közölte a Diákhitel Központ...

Close