Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása

Tegnap elindult a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet.

A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül.

Maruzsa Zoltán beszélt arról, hogy mivel módosult a Nemzeti alaptanterv, összesen 61 új vagy átdolgozott tankönyv készült el, amit 12 ezer oldalon, 130 szakértő írt, szerkesztett, tördelt, lektorált.

Közölte, az idei tankönyvjegyzéken 52 kiadó 2907 tankönyve szerepel, a jegyzéken szereplő könyvek csaknem 54 százaléka az Oktatási Hivatal kiadásában készült el. Összesen 1918 állami kiadású tankönyv szerepel a jegyzéken, ami az összes könyv 65 százaléka.

A szaktanárok szerint komoly gondok vannak az új tankönyvekkel.

„Már az előző, 2012-es Nat alapján készültek is rettenetesek voltak, de ezek egyenesen gyerek-, nyelv- és 21. század ellenesek” – nyilatkozta Schiller Mariann, a Magyartanárok Egyesületének választmányi tagja a hvg.hu-nak az 5. és 9. évfolyamos magyar nyelv- és irodalomkönyvekről.

A Történelemtanárok Egylete hosszú elemzésben szedte össze a problémákat az új történelemkönyvekkel kapcsolatban. Véleményük szerint a történelemkönyvek zanzásított verziók, és nincs bennük kevesebb tananyag, csupán kevesebb oldalba sűrítették az eddigit.

Kép forrása: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 168

More in Közoktatás
Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
Hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

A hagyományos és a távoktatást ötvöző hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől - mondta Horváth Péter, a...

Hat magyar érem a kémiai diákolimpián
Hét érmet szereztek a magyar diákok a nemzetközi kémiaversenyen

Hét érmet nyertek a magyar diákok a koronavírus-járvány miatt online megrendezett 54. nemzetközi Mengyelejev-diákolimpián. A nemzetközi...

Close