Megőrizte pozícióit a Pannon Egyetem a vidéki intézmények közt


Stabilitás jellemzi a Pannon Egyetemet a felvételi adatok alapján, az intézményben 1977 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől – közölte az egyetem rektora.

Gelencsér András hangsúlyozta: a Pannon Egyetem felvételi eredményeit többéves visszatekintésben is stabilitás jellemzi a demográfiai trendek és a fővárosi felsőoktatási intézmények vonzerejének növekedése ellenére is.

Balogh Ágnes oktatási és akkreditációs ügyekért felelős rektori megbízott a felvételi eredményekről elmondta: az 1977 hallgató 64 százaléka nappali, 36 százaléka levelező tagozaton kezdi meg tanulmányait. A felvettek közül 1296-an alapszakra, 283-an mesterszakra, 29-en osztatlan képzésre és 369-en felsőoktatási szakképzésre nyertek felvételt, közülük 1620-an állami ösztöndíjas képzésen tanulhatnak.

A legtöbb hallgató – a felvettek csaknem harmada, 686 diák – a gazdaságtudományi kar képzéseire került be, a szakok közül pedig a műszaki informatikai kar programtervező informatikus alapszakja lett a legnagyobb létszámú, ide 115 hallgatót vettek fel. A mesterszakok közül a legtöbben, 27-en a modern filológiai és társadalomtudományi kar mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő mesterszakának levelező tagozatára jutottak be.

A legmagasabb felvételi ponthatár, 462 pont a modern filológiai és társadalomtudományi kar nemzetközi tanulmányok alapszakának nappali tagozatán volt.

Navracsics Judit, a modern filológiai és társadalomtudományi kar dékánja kiemelte: idén három új szakot akkreditáltak – kommunikáció és médiatudomány, valamint a közösségszervezés alapszakok és a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő mesterszak -, melyek Veszprém 2023-as Európa kulturális fővárosi eseménysorozatára való felkészülésben is hasznosak lehetnek. Hozzátette: Kőszegen nemzetközi tanulmányok angol nyelvű mesterképzést is indítanak.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Megőrizte pozícióit a Pannon Egyetem a vidéki intézmények közt

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 130

More in Felsőoktatás
Debreceni Nyári Egyetem: 37 országból 183 diák tanul magyarul
Több mint ötezer hallgatót vettek fel a Pécsi Tudományegyetemre

A Pécsi Tudományegyetemre (PTE) 5186, a tavalyinál csaknem hat százalékkal több új hallgatót vettek fel az...

Elektronikai és informatikai kutatóintézet alakult a Miskolci Egyetemen
Hatéves rekord a Miskolci Egyetemen

Hatéves rekordot döntött a Miskolci Egyetemre (ME) 2019-ben felvettek száma, megközelítve a 2500-at. A felvett hallgatók...

Close