Nem tervezik az érettségik későbbre halasztását

Minden feltétel adott, hogy május 4-étől az érettségi vizsgákat – kizárólag írásban – biztonságos keretek között lebonyolítsák – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, Maruzsa Zoltán Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős államtitkára felhatalmazást kapott arra, hogy minden érintettel tárgyaljon az érettségivel kapcsolatban, beleértve a szülői, a diák- és a szakszervezeteket. Ezek után a köznevelési államtitkár a kormány felhatalmazása alapján szabadon dönthet, hogy a feltételek maximálisan biztosítottak, vagy ha szükséges, egy vagy két héttel halasszák el a vizsgákat – jelezte a miniszter.

A szakképzést lezáró vizsgákról Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára nyilatkozott az M1 aktuális csatornán.

Elmondta: a szakképzés rendszere hasonló a közneveléséhez. Egy-egy tárgyat leszámítva kizárólag írásos lesz az idei érettségi. A szakképzésben viszont komplex vizsga lesz, de szóbeli vizsgát idén nem tartanak. A gyakorlati vizsgákat azonban meg kell tartani. Itt is lehetővé teszik, hogy ha valaki most nem szeretne vizsgázni, ezt ősszel tegye meg.

Forrás: MTI
Kép forrása: Czeglédi Zsolt, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Nem tervezik az érettségik későbbre halasztását

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás, Szakképzés
Koronavírus - Maruzsa: idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg
Maruzsa: lesz érettségi, ha a járvány miatt szükséges, “mozgatják” az időpontot

Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak "mozgatásáról"...

Balatoni vállalkozók: irreálisak a bérigények, kevés a munkaerő
Májusban tehetnek szakmai vizsgát az iskolai rendszerű szakképzésben tanulók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata alapján a járványhelyzetre tekintettel, óvintézkedések mellett májusban adhatnak számot...

Close