Maruzsa: lesz érettségi, ha a járvány miatt szükséges, “mozgatják” az időpontot

Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak “mozgatásáról” a szükséges döntést meghozza a kabinet – erről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt a kormany.hu oldalon hétfőn közzétett videóban.

Az érettségi és a szakmai vizsgák megszervezése a folyamatosan változó járványügyi helyzetben komoly kihívás valamennyiünk számára. Legyen szó a tanulókról, a pedagógusokról, a szülőkről vagy éppen a közigazgatásban dolgozókról – fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette: az érettségi lehető legbiztonságosabb megszervezésének kitalálták a módját, ezért tartanak csak írásbeli vizsgákat, és mindenkinek biztosítják a szükséges védőfelszerelést. Erről a kormány a döntését meghozta, és kijelölte a vizsgák időpontját.

Amennyiben a járványügyi szempontok az időpont “mozgatását” indokolják, a szükséges döntést meg fogják hozni – mondta Maruzsa Zoltán.

Forrás: MTI
Kép forrása: MTI/kormany.hu

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Maruzsa: lesz érettségi, ha a járvány miatt szükséges, “mozgatják” az időpontot

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 200

More in Közoktatás
Érettségi - A nemzetiségi írásbelikkel megkezdődtek a vizsgák
A PDSZ és a PSZ szerint is kockázatos az érettségik megtartása

Élesen kritizálta a kormány idei érettségiről hozott döntését a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az MTI-hez csütörtökön...

Érettségi - Matematika írásbeli
Újabb részletek derültek ki az érettségivel kapcsolatban

Teljes értékűnek számítanak az idei, megváltozott feltételek mellett szervezendő érettségi vizsgák, amelyeket több óvintézkedés mellett tartanak...

Close