Pályakezdő festőművészek pályázhatnak a Barcsay-díjra

Október 31-ig jelentkezhetnek fiatal pályakezdő festőművészek a Barcsay-díjra – közölte a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány az MTI-vel.

A pályázaton magyar ajkú, felsőfokú tanulmányaikat már befejezett, valamint mérvadó szakmai szervezeti tagsággal rendelkező pályakezdő festőművészek vehetnek részt, akik 2020. december 31-ig még nem töltik be 35. életévüket – írja a közlemény.

A pályázatra stílusmegkötések nélkül lehet jelentkezni, a pályázóknak olyan kvalitásos alkotásokat kell bemutatniuk, amelyek méltóak Barcsay Jenő (1900-1988) szellemiségéhez, alkotói következetességéhez és a művészet iránt érzett alázatához.

A Barcsay-díjjal oklevél, Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész plakettje és pénzjutalom jár. A kitüntetett művész vagy művészek alkotásaiból kamarakiállítást rendeznek.

A Barcsay-díj átadója, valamint a kamarakiállítás a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrumban lesz, várhatóan januárban – áll a közleményben.

A közlemény felidézi: az évente odaítélt díjat 1989-ben Barcsay Erzsébet, Barcsay Jenő festőművész testvére alapította. 2006-ban a Barcsay-jogutód Kónya házaspár hozta létre a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítványt.

A részletes pályázati felhívás a www.alkotok.hu internetes oldalon olvasható, és itt lesznek elérhetőek a pályázati eredmények is.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Pályakezdő festőművészek pályázhatnak a Barcsay-díjra

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 256

More in Karrier, Szakmák
Országosan több mint 45 ezer laptopot adnak át a pedagógusoknak
Szeptemberben a távmunkában dolgozók fele budapesti vagy Pest megyei székhelyű cégnél dolgozott

Szeptemberben a távmunkában dolgozók fele budapesti vagy Pest megyei cégnél dolgozott a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb...

Mi a különbség a tintasugaras és a lézernyomtató között?
Mi a különbség a tintasugaras és a lézernyomtató között?

A karantén alatt, de azóta is sokan kényszerültek otthonról dolgozni. Van, aki szerencsének, mások átoknak élik...

Close