Üzleti diplomácia képzés indul ősszel a BGE-n

Üzleti diplomácia képzést indít szeptembertől a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. (HEPA) szakmai támogatásával, a magyar cégek külpiacra lépésének támogatása érdekében – közölte az oktatási intézmény az MTI-vel.

A közleményben megjegyezték: az új képzést az egyetem külkereskedelmi karának nemzetközi tanulmányok mesterszakán indítják.

A képzéssel kapcsolatos együttműködés egy többszintű, stratégiai megállapodás része az egyetem és a HEPA között – ismertették.

A megállapodással az egyetem és a HEPA célja, hogy növeljék Magyarország exportképességét, külpiaci promócióját és fokozzák az ország külkereskedelmi teljesítményét – jegyezték meg. Célul tűzték ki továbbá az áruk és szolgáltatások nemzetközi kereskedelmével kapcsolatos ismeretek közös fejlesztését, a magyar export bővítését, a kis-, közép- és nagyvállalkozások határokon túli megjelenésének erősítését.

A megállapodás értelmében a jövőben az egyetem kutatói tevékenységének eredményeit beépítik a HEPA külpiaci törekvéseibe, különös tekintettel Közép-Európára, a V4-térségre, a Balkán-félszigetre és a balti országokra. Az együttműködés kiterjed az oktatás, a kutatás területeire, illetve közös konferenciák rendezésére is.

A közleményben arra is kitértek, hogy a vállalati diplomácia célja elősegíteni a vállalkozások nemzetközi rendszerbe illesztését, biztosítani az anyavállalatok-leányvállalatok közötti együttműködést. Az üzleti diplomaták kapcsolatot tartanak többek között a nemzetközi üzleti partnerekkel, tárgyalnak a fogadó ország hatóságaival és szakmai szervezetekkel – tették hozzá.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Üzleti diplomácia képzés indul ősszel a BGE-n

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.43)