Ennyit keresnek az ingatlanközvetítők

Az ingatlanközvetítő szakmához elég egy OKJ-s végzettség, nem számít az életkor, és átlagon felül lehet keresni – derül ki a Duna House 1000 fős vizsgálatból.

Ahhoz, hogy valaki ingatlanközvetítőként dolgozzon, csak OKJ felső középfokú szakképesítés szükséges.

„Az ingatlanközvetítő OKJ-s képzés jelenleg felnőttképzési formában is elvégezhető. A tanfolyam során a résztvevők elsajátíthatják, hogyan kell szakszerűen eljárni az ingatlanok felmérésétől kezdve, a megfelelő érdeklődők felkutatásán át, egészen addig, hogy a szabályozásoknak megfelelő, hibátlan dokumentációt készítsenek el.” – közölte a Centrum Oktatóközpont.

Az ingatlanközvetítők között végzett felmérés alapján a legfiatalabb szakmában dolgozó alig múlt 20 éves, míg a legidősebb aktív értékesítő 74. életévébe lépett már. A szakma átlagéletkora 44 év, a közvetítők 60 százaléka nő.

A legtöbben más szakmából érkeznek erre a pályára. A közvetítők 63 százaléka középfokú végzettséggel rendelkezik, 15 százaléka egyetemet, 22 százaléka pedig főiskolát végzett.

Az ingatlanközvetítői szakma kompetenciái között az értékesítési attitűd megléte alapfeltétel, és az egyre gyakoribb külföldi vásárlók miatt előnyt jelent egy-egy idegen nyelv ismerete.

Az ingatlanközvetítői szakmában dolgozók jellemzően jutalékos rendszerben kapják juttatásukat, így nehéz az átlagos havi jövedelmet meghatározni. A Duna House statisztikái alapján egyértelműen kimutatható, hogy a szakmában töltött idővel arányosan emelkednek a havi átlagfizetések.

Az első három hónap a szakma legkritikusabb időszaka. A jutalékos rendszer sajátosságai és az első, éles értékesítési tapasztalatok általában erősen szelektálják a szakmába belépőket. Ebben az időszakban lehet a legkevesebbet keresni, de 1 éven belül már 200-300 ezer forintos nettó bevétel érhető el.

A néhány éves tapasztalattal rendelkező ingatlanközvetítők magasan az átlagbérek fölött keresnek, jellemzően 400 és 600 ezer forint közötti fizetést visznek haza. A legjobban kereső értékesítők között pedig nem ritka a többmilliós nagyságrendű juttatás egy-egy sikeresebb hónapban.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ennyit keresnek az ingatlanközvetítők

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 64

More in Felnőttképzés, Karrier, Szakképzés, Szakmák
Kezdődnek az írásbeli érettségik
A gimnáziumok, szakgimnáziumok 64 százaléka kér központi írásbelit a felvételi eljárásban

A gimnáziumok és szakgimnáziumok (technikumok) 64 százaléka jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulóktól elvárja a központi...

Minősítési eljárás - Pedagógus életpályamodell
PSZ: a kormány döntsön az oktatásban dolgozók béremeléséről

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt várja a kormánytól, hogy hozzon döntést az oktatásban dolgozók béremeléséről. Az...

Close