Kabátban ülve tanulnak a diákok egy szombathelyi általános iskolában

Nagykabátban ülnek a tanulók az órákon egy szombathelyi általános iskolában a hideg miatt. A Bercsényi Miklós Általános Iskolába a szülők vittek olajradiátort, de az sem segített, a szél továbbra is süvít be az ablakon.

A Nyugat.hu megkereste az érintett intézményt, ahol elmondták, hogy a problémát az elkorhadt nyílászárók okozzák.

A szülők szerint az iskola vezetősége is partner volt a probléma megoldásában. Az épület keleti oldalán lévő osztálytermekben van hűvösebb, jellemzően a keleti oldalon. Innen több osztályt is átköltöztettek más szaktantermekbe.

„Most 21-22 fok van az osztálytermekben, ahol kevesebb volt, onnan mentek át a gyerekek” – közölte már Beke Eszter igazgatónő.

A KLIK közleményben reagált a hírre.

„A Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolában a tanítás jelenleg zavartalanul folyik, a hírekkel ellentétben nem kell egyetlen diáknak sem kabátban ülnie az órákon. Az iskola 18 tanterméből 15-ben a megszokott módon folyamatos a tanítás.

Az északkeleti szárny három tantermében a hidegebb időjárás miatt 20 fok alá esett a hőmérséklet, ezért ezekben a termekben átmenetileg szünetel a tanítás. Helyettük más, megfelelő hőmérsékletű termekben tanulnak a diákok.

A Szombathelyi Tankerületi Központ kérte a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft-t, hogy emelje meg az intézmény részére biztosított hőmennyiséget. Ez a tegnapi napon megtörtént.

A fenntartó az EFOP 4.1.3-as intézmény-felújítási projekt keretében pályázott az iskola energetikai korszerűsítésére, az elnyert forrásból több más fejlesztés mellett 2018 nyarának végéig ennek a három tanteremnek az ablakait is kicseréli, így a probléma véglegesen rendeződik.”

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Kabátban ülve tanulnak a diákok egy szombathelyi általános iskolában

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.43)