Karriernapot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

Karriernapot tartanak kedden a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a rendezvényt csütörtöktől felkészítőprogramok előzik meg – tájékoztatta az intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A végzés előtt álló hallgatók már csütörtöktől a munkaerőpiaci készségeket fejlesztő képzéseken, egyéni tanácsadásokon és kiscsoportos, interaktív workshopokon vehetnek részt. A tanácsadóktól személyre szabott segítséget kaphatnak a pályatervezéshez, a mesterszakválasztáshoz, önéletrajzuk tökéletesítéséhez, az interjúkon való sikeres részvételhez, a stílusos megjelenéshez. Az élmény alapú, tapasztalati tanulásra fókuszáló workshopokon tanácsokat kaphatnak a rövid, frappáns, magabiztos bemutatkozáshoz és a gyakorlatra való felkészüléshez is.

A karriernapot kedden az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs központjában rendezik meg, ahol az érdeklődők találkozhatnak a régió és az ország meghatározó cégeinek képviselőivel. Információkat gyűjthetnek a nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról, a későbbi lehetőségekről. Megismerhetik a munkáltatók elvárásait, feltérképezhetik, miben érdemes fejlődniük ahhoz, hogy frissdiplomásként a lehető legnagyobb eséllyel indulhassanak. A szervezők arra buzdítják az érdeklődőket, hogy önéletrajzzal érkezzenek a karriernapra.

A rendezvényen elismert előadók avatják be a pályakezdőket az első munkába állás pszichológiai összefüggéseibe, majd az aktuális munkaerőpiaci trendekbe, kifejezetten a frissdiplomás lehetőségekre fókuszálva. A résztvevők megtudhatják, milyen felületen, hogyan érdemes bemutatkozniuk, megnyerő önéletrajzot és LinkedIn profilt létrehozniuk és azt is, miként érdemes fellépni a bértárgyaláson.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Karriernapot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 112

More in Felsőoktatás, Karrier
Állásbörzét rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen
Megnyílik a Műegyetemi Állásbörze

Szerdán nyílik meg Magyarország legnagyobb múltú állásbörzéje, amely két napon át több ezer hazai és külföldi...

A munkajogász írásos szerződést javasol a diákoknak
70 százalékkal nőtt a feladott álláshirdetések száma 2020-hoz képest

A korlátozások feloldását követően, idén áprilistól 70 százalékkal nőtt a feladott álláshirdetések száma 2020-hoz képest, ez...

Close