Nyilvánosak a középiskolai központi felvételi eredményei

Nyilvánosak a középiskolai központi felvételi vizsga eredményei, a diákok február 19-ig jelentkezhetnek az egyes intézményekbe – olvasható az Oktatási Hivatal MTI-nek eljuttatott közleményében.

Az OH közleménye szerint a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) a tanulók általános iskolái töltik ki.

A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint – aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-hoz. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására már nincs lehetőség, a hivatal a korábbi tanévek felvételi nyomtatványait nem fogadja el – hívták fel a figyelmet.

Az OH több mint 90 százalékban feldolgozta a központi írásbeli felvételivizsga-dolgozatok eredményeit, és honlapján nyilvánosságra hozta azok átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetik el, hogy mely iskolákba jelentkeznek.

A 8. évfolyamosok átlagpontszáma matematikából 18,3 pont, magyar nyelvből 32,9, az összesített eredmények átlaga pedig 51,2 pont lett. A hatodikosok matematikából átlagosan 33,8, magyar nyelvből 30,6 pontot szereztek. Az összesített átlag 64,4 pont. A negyedikesek matematikából 32,8, magyar nyelvből 35,7 pontot értek el átlagosan. Náluk az összesített eredmény átlaga 68,5 pont.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Nyilvánosak a középiskolai központi felvételi eredményei

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

DELAYED QUERY : /Adatok : 7db0f1eaf7d5c22bcf3e73485cf6ce07 Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "")

More in Közoktatás, Szakképzés
Hány pont elég az idei középiskolai szóbelire?

Bár az írásbeli vizsgák lezárultak, van még miért izgulniuk azoknak, akik jövőre középiskolában folytatják a tanulmányaikat....

Oktatási minimumról szóló megállapodást írtak alá pedagógusok és ellenzéki pártok képviselői
Az ellenzéki pártok megegyeztek az oktatás alapelveiben

Oktatási minimumról szóló megállapodást írtak alá pedagógusok, oktatók, valamint ellenzéki pártok képviselői hétfőn Budapesten. – írja...

Close